Отидете към основна версия

6 300 80

Тръмп: Отменям срещата с Путин заради Украйна

  • доналд тръмп-
  • владимир путин-
  • буенос айрес-
  • украйна-
  • керченски проток

Ще се срещнa с него, когато бъде намерено решение на ситуацията, заяви стопанинът на Белия дом

Снимки: БТА/АР

Президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви, че отменя срещата с руския си колега Владимир Путин заради решенията на Москва след случая в Керченския проток през уикенда.

Разговорът на двамата президенти трябваше да се състои по време на срещата на върха на лидерите на страните от Г-20, която започва утре в Буенос Айрес.

"На базата на факта, че корабите и моряците не бяха върнати на Украйна от Русия, реших, че ще е най-добре за всички засегнати страни да отменя вече насрочената си среща", написа Тръмп в Twitter.

Тръмп заяви по-рано, че срещата в Буенос Айрес, е "много подходящ момент" за разговори с руския му колега на фона на ескалацията на напрежението в Украйна, но сега промени решението си.

По-късно той написа, че ще се види с Путин, но едва, когато кризата отмине. "Очаквам смислена среща на върха, веднага щом тази ситуация бъде разрешена", добави Тръмп, веднага след като излетя за Буенос Айрес.

Очакваше се двамата лидери да имат двустранна среща в събота в кулоарите на форума, съобщи по-рано говорителят на Кремъл Дмитрий Песков.

Тръмп каза, че в самолета на път за Буенос Айрес ще получи пълен доклад за случилото се в Керченския проток и въз основа на това ще реши как да постъпи.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини