Отидете към основна версия

1 489 4

НАТО подкрепя идеята за контрол на въоръженията

  • русия-
  • йенс столтенберг-
  • нато

Групата е готова за диалог с Русия

Снимка: БТА/AP

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг обяви, че организацията подкрепя идеята за контрол на въоръжението и че е готова за разговори с Русия, съобщи РИА Новости.

В края на октомври Русия обяви, че през последните месеци са наблюдавали забележимо увеличаване разузнавателната дейност на НАТО по границите на страната.

Преди време Столтенберг обяви, че Алиансът е готов да продължи диалогът с Русия по договора за ядрените сили със среден обсег. Сега той призова за спокойствие покрай инцидента край Крим.

В Керченския пролив руската брегова охрана задържа няколко украински кораба. Това отново обтегна отношенията между двете страни.

Западът вече обяви подкрепата си за Украйна. Все пак НАТО обяви, че на този етап не смята да повишава присъствието си в Черно море.

Руският президент Владимир Путин обвини за случая украинският лидер Петро Порошенко. Руски представители вече призоваха Западът да въздържа украинското правителство.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • НАТО готви отговор за Русия

    САЩ и НАТО обмислят отговор за Русия за инцидента в Керченския пролив, съобщи РИА Новости. Това се казва в изявление на Държавния департамент на СА ...
    04.12.2018
    11 044
    68
  • НАТО: Достатъчно силни сме в Черно море

    НАТО заяви, че вече разполага с достатъчно силно присъствие в Черно море, след като украинският президент Петро Порошенко призова страните членки да и ...
    29.11.2018
    3 850
    51
  • НАТО: Русия да започне да спазва договорите

    Москва трябва изцяло да изпълнява, "без отлагане" договора между Русия и САЩ за ядрените ракети, призова в два водещи европейски вестника ге ...
    29.11.2018
    3 075
    17