Отидете към основна версия

22 298 86

САЩ: Не можем да спрем руските ракети

  • сащ-
  • русия-
  • ракети-
  • хиперзвукови-
  • оръжия

Американците нямат достатъчно ефективна система

Снимка: БГНЕС/ EPA

Съединените американски щати нямат система за противоракетна отбрана, която да е достатъчно ефективна за защита от хиперзвукови оръжия на Русия и Китай, пише РИА Новости.

На 1 март тази година руският президент Владимир Путин говори за нови и тотално различни видове оръжия, разработени в Русия, включително тези, насочени към преодоляване на американската система за противоракетна отбрана.

По този начин президентът докладва за разработка на свръхзвуково оръжие - системата „Авангард“, способна да лети в плътните слоеве на атмосферата. Руските въоръжени сили са сигурни, че техните нови хиперзвукови оръжия на практика са неуязвими от вражеските отбранителни системи.

Напрежението между Москва и Вашингтон се увеличи, след като американският президент Доналд Тръмп изрази желание да изтегли страната си от Договора за ликвидиране на ракетите със среден обсег на действие, подписан през 1987 година в американската столица Вашингтон. От Кремъл предупредиха, че ако това се случи, то светът ще навлезе в нова фаза на превъоръжаване.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини