Отидете към основна версия

4 716 13

Русия подкопава Македония

  • македония-
  • русия-
  • сащ

САЩ стоят до Скопие

САЩ стоят до Македония и подкрепят прилагането на Преспанския договор. Това заяви заместник – държавния секретар на САЩ Джон Съливан, цитиран от македонското издание „Фокус“.

Съливан е на посещение в Македония и разговаря с македонския премиер Зоран Заев. Той похвали лидерството на Заев и външния министър Никола Димитров за промените в македонската конституция.

„Считаме Македония за лидер на Балканите, заради нейното желание за мир и сътрудничество. Искам да поздравя държавните лидери и депутати, които имаха роля за промените в конституцията и по-светлото бъдеще на тяхната страна. Вашите гласове поставиха страната ви на път за по-сигурно бъдеще. Вашите надежди са на една ръка разстояние и е важно повече хора да ги подкрепят. Не ни изненадва руското влияние в страната, заради пътя, който тя е избрала. Ние ще подкрепим други страни, за да разкрием действията на Русия за подкопаването на демокрацията в различни държави“, заяви Съливан.

Той е най-високопоставения представител на Държавния департамент, който е на посещение в Македония през последните 17 години. Македония очаква да получи зелена светлина за членство в НАТО и ЕС.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: