Отидете към основна версия

8 732 45

Ердоган: Смятаха ни за свършени, но...

  • турция-
  • реджеп ердоган-
  • сирия-
  • бежанци

Ние сме нация, която отвори вратите си за 3,5 милиона сирийски бежанци, каза турският президент

Снимка: БГНЕС/EPA

Президентът на Турция Реджеп Ердоган произнесе реч на тържество за полагане на първа копка на технологична и производствена база в провинция Сакария и остро критикува онези среди, които „не могат да се примирят със сериозните успехи на страната”, информира вестник „Джумхуриет”.

Тази страна свърши, така ни казваха. На инат на всички обаче, инвестициите продължават. Кръговете, които не можеха да се примирят с позициите на тази страна, сега виждат, че тя продължава почтено да си стои на краката - и да искат, и да не го искат, заяви силният човек в Анкара

Никога не сме забравили и няма да забравим солидарността, която демонстрира Катар с нашата страна почти по всички въпроси. Ние сме нация, отворила вратите си за 3,5 милиона сирийски бежанци, каза още Ердоган.

Стратегическите ни партньори ни оставяха на средата на пътя. Знаете че комуникационната система е много важна, тази наша система се срина. Понеже нашите партньори заглушиха радиостанциите. Вече се освободихме от тях. Вече сами установихме и създадохме собствена комуникационна система и радиостанции. Навремето ни забраниха да сеем опиум, а самите те масово сееха опиум. Казах на министерството на земеделието – нека сега ние отново да започнем да култивираме коноп. Понеже ще видим, че конопът е полезен в много области. Очевидно преследваната цел тук е да бъдем обвързани с външния свят - не само от военна гледна точка, а и чисто икономически, завърши турският президент.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: