Отидете към основна версия

4 677 25

Пари няма: САЩ пропускат Давос

  • сащ-
  • давос-
  • доналд тръмп

Форумът ще бъде пропуснат още от Франция и Великобритания

Снимка: БГНЕС/EPA

Американският президент спря пътуването на делегацията на Съединените щати за Световния икономически форум в Давос, който започва на 22 януари. Преди дни Доналд Тръмп обяви, че самият той няма да участва във форума. Причината е липсата на бюджет, което блокира работата на федералното правителство вече месец. Заради вътрешнодържавни проблеми на форума в Швейцария няма да присъстват също френският президент и британският премиер, съобщи БНТ.

Очакваше се форумът да се превърне в триумф за американския президент. Но в Twitter Доналд Тръмп написа, че от съпричастност към хилядите американски служители, които не получават заплати, американската делегация няма да пътува до Швейцария.

Търсенето на план „Б“ за Brexit отказа британския премиер Тереза Мей от пътуване до Давос. В понеделник тя трябва да представи ново предложение за излизане на Великобритания от Евросъюза.

Френският президент няма да участва във форума заради „жълтите жилетки“. Протестите им продължават втори месец и изправиха Еманюел Макрон пред най-голямата криза в управлението му. Клаус Шваб, основателят на Световния икономически форум, отправи критики към световните лидери, че се съсредоточават върху краткосрочни вътрешни грижи, а не върху световните проблеми, които трябва да бъдат обсъдени в Давос.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини