Отидете към основна версия

1 821 8

300 задържани след протестите във Франция

  • франция-
  • полиция-
  • протести

Полицията се оплаква от насилие от страна на протестиращите

Снимка: БГНЕС/EPA

Френската полиция е задържала 300 души по време на демонстрациите в страната в събота, съобщи France 24.

Във Франция се провеждат демонстрации вече втори месец. Те са организирани от движението на т.нар. жълти жилетки.

Специално изявление по темата даде френският министър на вътрешните работи Лоран Нунес. Според него френската полиция е изправена пред безпрецедентно насилие по време на протестите.

Заради насилието и министърът оправда използването на гумени куршуми от страна на полицията. Според него в противен случай властите не биха могли да се справят с насилието.

По данни на френското вътрешно министерство във вчерашните протести на жълтите жилетки са участвали около 84 000 души в цялата страна. Демонсгтрации имаше в Париж, Руан, Марсилия, Тулуза и Бордо.

Участниците са против въвеждането на нови данъци и искат референдуми по гражданска инициатива. В момента френският президент Еманюел Макрон провежда публична дискусия за социални реформи в страната.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Франция отказа да заспи

    Близо 84 000 хиляди французи излязоха в събота на протест срещу политиката на правителството на Еманюел Макрон. "Макрон, оставка!", " ...
    20.01.2019
    2 367
    10
  • Франция се готви за Брекзит без споразумение

    Френското правителство задейства план за подготовка за излизане на Великобритания от Европейския съюз без споразумение, предадоха френските медии. ...
    17.01.2019
    2 475
    6
Новини по държави: