Отидете към основна версия

3 126 11

Тръмп се гаври с глобалното затопляне

  • сащ-
  • доналд тръмп-
  • глобално затопляне

Президентът на САЩ често е изказвал съмнения в научните аргументи за промените в климата

Снимки: БГНЕС/EPA

Президентът на САЩ Доналд Тръмп прикани американците, засегнати от зимните бури, да бъдат особено внимателни, предаде АР.

"Бъдете внимателни и се опитайте да не излизате от домове си. Голяма част от страната страда от изключителни снеговалежи и почти рекордни студове", написа Тръмп в любимия Twitter. В текста той отбеляза, че "няма да е лошо, ако сега имаме малко от доброто старо Глобално затопляне".

Тръмп често е изказвал съмнения в научните аргументи за съществуването на глобалното затопляне. Той и преди е смесвал краткосрочни модели на атмосферните условия с дългосрочните промени в климата, въпреки че това противоречи на т. нар. Национална оценка на климата, изготвена от Белия дом.

Зимните бури в североизточните и централните райони на САЩ причиниха на места най-ниските температури за сезона и обилни снеговалежи. В северната част на щата Ню Йорк снежната покривка достига 28 см, а части от Нова Англия са засипани от близо 60 см сняг.

Комбинацията от дъжд и температури под нулата предизвика объркване на въздушния трафик, като бяха отменени близо 5000 полета. Първият голям снеговалеж за годината в столицата Вашингтон и близките щати Мериленд и Вирджиния парализира работата на компании и институции и доведе до транспортен хаос.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини