Last news in Fakti

27 Март, 2019 14:37 2 841 4

Сушата завладява застрашително Испания

  • суша-
  • глобално затопляне-
  • испания

Поради климатичните промени 32 милиона испанци са заплашени от високите температури, по-дългите лета и засушаването

Сушата завладява застрашително Испания - 1
Снимка: Shutterstock

Поради климатичните промени 32 милиона испанци са застрашени от високите температури, по-дългите лета и засушаването, предаде АР.

Тревога бие Националната метеорологична агенция в Мадрид. Според събраните данни в продължение на 40 години последствията от климатичните промени могат да засегнат неблагоприятно 2/3 от населението на страната.

Тенденциите показват как за изследвания период полу-сухият климат, който е бил характерен в миналото само за южната част на Испания и за някои речни котловини, се е разпрострял на допълнителни 30 хиляди квадратни километра. Това представлява една шеста от сухоземната територия на страната.

Испанските метеоролози са констатирали, че лятото се е удължавало средно с девет дни за десетилетие и сега е с пет седмици по-дълго в сравнение с началото на 80-те години на миналия век.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Киро

    11 1 Отговор
    А в монтана водата е три лева ама па ше си поливам бостана
  • 2 Meganoob BG

    18 0 Отговор
    Да помислят тогава на кой да правят санкции. На Русия която изнася петрол или на САЩ който сам изгаря 60% от петрола на света и пак не и стига, нали затова излязоха от Парижката конвенция, обаче никой нищо не им направи.
  • 3 ЕдноВреме

    8 0 Отговор
    Едно време се пробваха същото да прокарат ... като му казваха озонова дупка ... 20 години по-късно им казаха, че не съществува такова нещо и не оказва влияние. Сега му измислиха "климатични промени" ... т.е. каквото и да се случи, ние ще даваме акъл и ще харчим пари ... буквално на вятъра :) Има много пасмина по цял свят, лошо че за един апратамент и ние почваме да ги слушаме !
  • 4 аан от неграмотници

    13 0 Отговор
    30 000 км2 не е 1/6 от сухоземната територияна Испания бе като пишете нещо поне мислете малко бе неграмотници, Испания е 506 000 км2, я сега пак сметнете колко е това, поне си проверявайте бисерите дето ги ръсите
Новини по държави: