Отидете към основна версия

12 250 51

Пълна мизерия в германската армия

  • германия-
  • проучване-
  • армия

Германските военни имат огромна нужда от ново оборудване

Снимка: Shutterstock

Военните в Германия имат огромна нужда от ново оборудване. Това се подчертава в нов доклад на Бундестага за състоянието на германската армия, съобщи ДПА.

Проучването се базира на интервюта с войници и посещения на военни бази в цялата страна. Оказва се, че войниците трябва да разчитат на цивилни хеликоптери, за да бъдат транспортирани до Афганитан.

На тях има се налага да наемат основно оборудване като бронежилетки. Има информации за зачестили случаи на сексуален тормоз и десен екстремизъм сред военните.

Най-често войниците се оплакват от липсата на оборудване. Припомня се, че още на срещата на върха на НАТО през 2014 г. германското правителство обеща различно отношение към германската армия.

Оказва се, че в много случаи по-малко от 50% от танковете, самолетите и корабите на германската армия са били на разположение по всяко време. В момента липсват резервни части и поддръжката в индустрията се протака.

В крайна сметка бюджетът на Германия за отбрана се е повишил с 5 млрд. евро до 43.2 млрд. Евро. Критики са отправени към разширяващата се бюрокрация в германската армия.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: