Отидете към основна версия

1 865 7

Криза със самолетите на германските политици

  • германия-
  • самолет-
  • франк-валтер щайнмайер

Франк-Валтер Щайнмайер стана поредният политик, засегнат от проблем с правителствен самолет

Президентът на ФРГ Франк-Валтер Щайнмайер стана поредният германски политик, засегнат от проблеми с правителствен самолет - заради технически проблеми се забави завръщането му от държавно посещение в Етиопия, предаде ДПА.

Очакваше се Щайнмайер да се върне в Берлин, но отпътуването му от Адис Абеба се отложи по технически причини. Президентската канцелария каза, че забавянето е било предизвикано от проблем в системата за подаване на сгъстен въздух.

Техници са започнали да работят, за да подготвят самолета Еърбъс А340 за полет, колкото се може по-бързо, заявиха служители, придружаващи Щайнмайер. Германската делегация ще изчака в хотел, докато се извършва ремонтът.

На Щайнмайер веднъж вече му се наложи да остане по-дълго от предвиденото в Етиопия заради проблеми с правителствения самолет през 2014 г., когато беше външен министър и полетът му се забави.

През последната година имаше няколко случая с германски правителствени самолети, които затрудниха представителите на Берлин. Финансовият министър Олаф Шолц за кратко беше блокиран в Индонезия, след като гризачи повредиха кабелите на самолета.

Министърът на икономическото сътрудничество и развитие Герд Мюлер беше забавен в Африка заради проблеми със самолета. А дори канцлерът Ангела Меркел трябваше да пътува с граждански самолет за среща на Г-20 в Аржентина след възникнали по време на полет проблеми.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • 517 евро пенсия в Германия: как е възможно?

    Как е възможно в толкова богата страна като Германия някои да получават едва 517 евро пенсия, след като са се трудили 35 години? Дали минималната пенс ...
    05.02.2019
    27 502
    43
  • Берлин обеща: Войниците ни остават в Литва

    Федералната република ще инвестира общо 110 млн. евро до 2021 г. за подобряване на военни бази в Литва. Това заяви германската министърка на отбраната ...
    04.02.2019
    2 494
    21
  • Пълна мизерия в германската армия

    Военните в Германия имат огромна нужда от ново оборудване. Това се подчертава в нов доклад на Бундестага за състоянието на германската армия, съобщи Д ...
    30.01.2019
    12 252
    51
  • Германия се размина с тежък атентат

    Германската полиция потвърди информация на сп. "Шпигел" за задържането на трима иракчани в северната част на страната по подозрение в терори ...
    30.01.2019
    4 711
    10
Новини по държави: