Отидете към основна версия

3 582 19

Европа заобикаля санкциите на САЩ

  • европа-
  • санкции-
  • иран

Създаден е специален механизъм за търговия с Иран

Снимка: Shutterstock

Германия, Франция и Великобритания са регистрирали официален механизъм за заобикаляне на санкциите на САЩ срещу Иран, съобщи ДПА.

Трите държави подготвят канал за парични преводи, наречен Инструмен за подкрепа на паричния обмен. ЕС вече призна, че е близо до реализиране на инструмента за плащане.

Специалният механизъм има за цел да заобикаля санкциите на САЩ срещу Иран. Това ще стане чрез директни плащания между компаниите, а не чрез банки.

Според източници механизмът е базиран в Париж. Надзорният орган ще бъде ръководен от британец. Трите държави ще имат представители от своите външни министерства.

Смята се, че има желание и други страни – членки на ЕС да се присъединят. Мехнизъмът ще бъде установен до няколко седмици, въпреки че САЩ призоваха да не бъде реализиран такъв.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Иран: Никой да не пипа ракетите ни

    Иран отхвърли американските и европейските призиви за ограничения върху балистичните му ракети, но каза, че не планира да увеличава техния обсег, пред ...
    29.01.2019
    5 161
    13
  • Европа да избира между САЩ и Иран

    Администрацията на президента на САЩ Доналд Тръмп предупреди Европа, че не трябва да се опитва да заобикаля санкциите, наложени срещу Иран, съобщи Fox ...
    28.01.2019
    4 115
    31
Новини по държави: