Отидете към основна версия

12 995 14

Трагедия с Ф-18 в САЩ

  • f18-
  • ф18-
  • изтребител-
  • катастрофа

 

Техническа неизправност е причинила катастрофата на американски самолет Ф-18 Хорнет, който се разби в жилищен район в град Вирджиния Бийч, щат Вирджиния. Това съобщиха представители на американския Военноморски флот, цитирани от Си Ен Ен.

Катастрофата стана вчера недалеч от разположената във Вирджиния Бийч авиобаза "Oceana", откъдето е излетял самолетът. На борда на изтребителя са летели инструктор и пилот-стажант.

Капитанът от ВМС Марк Вайсгърбър съобщи, че по време на полета инструкторът е взел решение за изливане на горивото, което е свидетелство за техническа неизправност. След което двамата пилоти успешно са катапултирали.

Изтребителят се вряза в сграда, причинявайки неголеми щети. В резултат на инцидента няма жертви. Броят на ранените е най-малко 7. Състоянието на единия от пилотите е добро, докато другият е бил хоспитализиран.

Шестима други са приети в болница с изгаряния. При катастрофата поне пет сгради с общо 40 апартамента са били сериозно повредени. В две от зданията избухнали пожари.

В района на катастрофата има множество военни бази, сред тях и най-голямата военноморска база на САЩ в Норфък.

Катастрофиралият самолет бил зачислен към 106-а ескадрила.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини