Отидете към основна версия

2 883 21

Екстремистката банда на Тръмп иска Венецуела

  • венецуела-
  • доналд тръмп-
  • николас мадуро

Николас Мадуро атакува президента на САЩ

Снимка: БГНЕС/EPA


Президентът на Венецуела Николас Мадуро определи правителството на президента на САЩ Доналд Тръмп като банда екстремисти, съобщи Би Би Си.

Мадуро заяви, че няма да допусне хуманитарна помощ от САЩ в страната си. Според него така ще се даде повод на САЩ да оправдаят намеса.

„Те подстрекават към война, за да превземат Венецуела. Надявам се тази екстремистка групировка да бъде победена от мощното обществено мнение в световен мащаб. Това е политическа война на американската империя, която днес е управлявана „Ку Клукс Клан“ и крайно десните. Тръмп е бял супермасист, като постоянно демонстрира позицията на хората, които ни подценяват, защото вярват само в интересите на своята държава. Венецуела е способна да задоволи всички нужди на своя народ“, заяви Мадуро.

Той обвини САЩ за икономическата криза в страната си. Според него тя е плод на западните санкции и опитите за създаване на криза, за да може да се оправдае военна намеса в страната.

През миналия месец опозиционния лидер Хуан Гуайдо се самообяви за президент на Венецуела, като според Мадуро това е опит за преврат от страна на САЩ, като той не планира предсрочни избори.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини