Отидете към основна версия

4 402 39

Лавров нарече британски министър „министър на войната”

  • министър на войната-
  • гавин уилямсън-
  • русия-
  • великобритания-
  • сергей лавров

Пореден вербален сблъсък

Снимка: БГНЕС/ EPA

Ден, след като британският министър на отбраната Гавин Уилямсън обвини Русия, че "се опитва да вкара Запада в нова надпревара във въоръжаването", руският външен министър Сергей Лавров отвърна на удара, наричайки го "министър на войната", предаде Ройтерс.

На Мюнхенската конференция по сигурността вчера Уилямсън обвини Русия в "незаконни дейности" по суша и море и призова Москва да възстанови отношенията си със западните страни чрез диалог. Лавров говори днес пред участниците в конференцията и, запитан за ситуацията със сигурността в Арктика, се възползва от възможността да отвърне хапливо на Уилямсън.

"Искаме да разберем какъв вид мандат ще има НАТО в Арктика. Ако слушате някои хора като министъра на войната - о, извинете - министъра на отбраната на Великобритания, може да останете с впечатлението, че никой освен НАТО няма право да бъде където и да било", допълни той. Лавров и Уилямсън не за първи път влизат във вербален сблъсък. Миналата година британският министър настоя Русия "да се маха и да млъкне".

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: