Отидете към основна версия

1 584 15

Венецуела затвори границата си с Колумбия

  • венецуела-
  • колумбия-
  • граница-
  • затваряне

Закрити за преминаване са три моста

Снимка: ЕРА/БГНЕС

Венецуелските власти решиха временно да затворят три моста на границата с Колумбия. Новината съобщи в своя профил в социалната мрежа Twitter вицепрезидента на Венецуела Делси Родригрес. „Боливарското правителство информира населението, че поради сериозната и незаконна заплаха, предприета от правителството на Колумбия по отношение на мира и суверенитета на Венецуела, е взето решение за временно пълно затваряне на мостовете „Симон Боливар”, „Сантандера” и „Уньон””, пише Родригрес.

Границата ще бъде отворена, когато бъдат „прекратени острите актове на насилие срещу хората и територията на Венецуеал”. „В съответствие с основните норми на международното право, искаме президентът на Комублия Иван Дуке да прекрати да използва територията на своята страна, изпълнявайки заповедите на Доналд Тръмп, като пречи на венецуелците да живеят мирно и независимо”, добавя Родригрес.

Въпросните мостове водят от територията на Венецуела към колумбийския град Кукута, където в началото на февруари беше открит център за разпределение на хуманитарна помощ за венецуелците. Президентът на Венецуела Николас Мадуро окачестви инициативата за предаване на хуманитарните помощи „лошо и евтино шоу на олигарси” и призова съгражданите си да се откажат от тях.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини