Отидете към основна версия

3 097 12

Германец тровил колегите си с живак

  • германия-
  • служител-
  • отравяне-
  • съд-
  • присъда

Осъден е на доживотен затвор

Живак в сандвичите на колегите си е слагал в продължение на няколко години германец. За това деяние съдът му постанови доживотен затвор. Един от отровените е изпаднал в кома, а други двама са със сериозни бъбречни проблеми. Последните двама, съответно на 27 и 67 години са с риск от развитие на рак в резултат на погълнатите олово и кадмий.

Клаус О., който е на 57 години, е признат за виновен в опит за убийство и именно поради това получава максимална присъда. Той е бил арестуван през месец май 2018 г., след като на кадри от охранителните камери на офиса се вижда как той слага подозрителен прах в сандвич на колега в компанията, в която работел в град Шлос Холте-Щукенброк.

Примитивна химическа лаборатория и субстанция, която съдията по делото Георг Цимерман определя като „по-опасна от всички бойни агенти, използвани през Втората световна война” са открити при обиск в дома му.

Не са ясни мотивите, които са подтикнали служителят към въпросното деяние. Според прокуратурата Клаус О. е искал да види колегите си физически съсипани.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: