Отидете към основна версия

5 855 18

Изселник стрелял по офиса на Ердоган с патрони за глигани

  • турция-
  • стрелба-
  • каваклъ-
  • изселник-
  • глигани-
  • ердоган

Задържаният е действал сам

Снимка: БГНЕС/ EPA

Изселникът, който е стрелял четири пъти с пушка по прозорците на офиса на Партията на справедливостта и развитието (АКР) в Каваклъ, е използвал патрони за лов на глигани. Това установили разследващите след задържането на 32-годишния М. К., който избяга от местопрестъплението с автомобил с българска регистрация, предаде "24 Родопи".

Четири изстрела бяха произведени срещу офис на управляващата Партия на справедливостта и развитието в град Каваклъ, околия Лозенград, в нощта срещу сряда. Стрелецът е напуснал местопрестъплението с лек автомобил с българска регистрация. Задържан е по-късно от жандармеристите.

М. К. признал, че е стрелял по офиса, бил е сам. Стреляно е към 4.30 часа, само час по-рано в офиса работели млади активисти на партията. Настоящият кмет на Каваклъ Гюрел Кошдемир, който е от управляващата партия, коментира пред журналисти, че офисите на неговата партия и Републиканската народна партия са съседни, но той не обвинява изборните опоненти. „Добре, че няма пострадали. Младежите си тръгнали и тогава стрелецът е действал. С дейността си в изборния щаб нашата партия е давала пример за демокрация. Необяснима е тази атака“, твърди кметът.

„В район Тракия изборите винаги преминават мирно и спокойно. В нашия край никой не е нападал, никой не е бил нападан заради политическите си възгледи. Това, че няма пострадали се дължи на факта, че хората от щаба си тръгнали. Винаги работим до късно през нощта. Мисля, че стрелбата не е свързана с политиката, в Каваклъ всички сме приятели, дори кандидатите“, коментира пред турските репортери депутатът от Къркларели от АКР Селахаттин Минсолмаз.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: