Отидете към основна версия

13 222 78

САЩ готвят удар по Русия - Март 2019

  • санкции-
  • сергей скрипал-
  • сащ-
  • русия-
  • банки

Новите санкции ще ударят банковия сектор на Русия

Снимка: Shutterstock

Съединените американски щати са подготвили нови санкции срещу Русия. Новият пакет е свързан с нападението в британския град Солсбъри, за което британските служби обвиниха руските, предаде „Блумбърг“.

Бившият руски агент Сергей Скрипал и неговата дъщеря Юлия бяха отровени с нервнопаралитично вещество „Новичок“, но оцеляха след атаката. Лондон посочи, че служители на руското ГРУ стоят зад опита за убийство. За да влязат в сила новите санкции, американският президент Доналд Тръмп трябва да се подпише под документа.

Санкциите са били изготвени от Министерството на финансите и Държавния департамент. Документът е изпратен в Белия дом за одобрение. Според източник, запознат със санкциите, новите мерки на САЩ са насочени срещу банковия сектор на Русия.

Антируските санкции за случая „Скрипал“ се очакваше да бъдат въведени много по-рано. Все още няма официално изявление от Белия дом за тях. САЩ застанаха зад партньорите си от Острова след инцидента, довел до напрежение между Кремъл и западните страни. САЩ изгониха руски дипломати в знак на съпричастност към Лондон.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини