4 Април, 2019 10:46 3 512 49

САЩ замислят безпрецедентно сурови санкции срещу Русия

  • санкции-
  • сащ-
  • русия-
  • банки-
  • удар-
  • сурови-
  • избори-
  • банки

Мишена на санкциите са големи руски банки

САЩ замислят безпрецедентно сурови санкции срещу Русия - 1
Снимка: Shutterstock

Американски сенатори замислят нови сурови санкции срещу руските "банки, държавния дълг и имуществото на Путин", пише руското онлайн издание "Бел". То разкри какви конкретни мерки ще бъдат взети от Вашингтон.

Сенаторът републиканец Марк Рубио и демократът Крис ван Холън предлагат сурово наказание за Русия, ако федерацията се намеси в бъдещи избори в САЩ. Те предлагат законопроект, който възлага изпълнението на санкциите на директора на националното разузнаване и го задължава до 60 дни след изборите да представи съответния доклад, а президента - до 30 дни след това да наложи самите санкции.

Предвижда се да бъдат блокирани активите на две от петте системни банки в Русия (Сбербанк, ВТБ, Газпромбанк, ВЕБ и Росселхозбанк), да се забранят операциите с руски дългови книжа, да се блокират и американските активи на "високопоставени политици и олигарси".

Предлага се освен това да бъдат забранени инвестициите в горивно-енергийния сектор на Русия за граждани на САЩ и да се правят такива инвестиции от територията на Щатите. А половин година след налагането на санкциите американският президент да представя на Конгреса доклад за активите и имуществото - също и за техните източници - на руския лидер Владимир Путин и други висши държавни служители. Предложените нови санкции ще са най-твърдите, налагани или обсъждани някога, коментира изданието, цитирано от Би Би Си. "Щом нападате американски кандидати, техните кампании или изборната инфраструктура - получавате бърз суров отговор", смятат вносителите на проекта.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Киро

    21 68 Отговор
    Тръмп ще стане Рейгън номер 2, ми се струва. Тая икономическа тояга как пляска здраво...Време е да извадите нова рисунка, драги таварищи - примерно на някакъв кораб и да отвърнете на санкциите със заплаха за атака от Луната!

    Коментиран от #6, #9, #16

  • 2 БКП ТВ HD

    67 12 Отговор
    Иначе казват - краварите, че нямало Студена война :)
  • 3 1098

    76 15 Отговор
    Руснаците си го преместих в другия крачол
  • 4 ****

    64 13 Отговор
    Те тези мизерници само мръсотии могат да правят.
  • 5 По-голям българин

    74 11 Отговор
    Значи ще има реципрочно блокиране американски банки на руска територия както и блокиране на активи на американски олигарси на руска територия блокиране на инвестиции в руските необятни природни ресурси и така нататък! Само че аз не разбрах след като техния разследващ прокурор написа доклад и заяви че няма намеса за какво говорим!

    Коментиран от #28

  • 6 Онзи

    34 9 Отговор

    До коментар #1 от "Киро":

    И тебе искаш да те пляска една тояга,ама кожена,малко поди кръста...ако от друга й край е някой афроамерикан демократ,ще ти е най-добре...
  • 7 Путин

    48 15 Отговор
    Много са слаби американците .И икономически са пълен балон.Слагат ви на оная си работа руснаците те отдавна направиха отделна разплащателна система ,а с вашите книжа и акции може си бършете дебелите задници в пентагона и където има американски подлоги в света .Отдавна е ясно че САЩ са въздух под налягане .Русия не се нуждае с тези ресурси от Запада .Запада се нуждае от Русия .Ще видим след тези санкции как ще вдигате гражданска авиация .А и към космоса с Балони
  • 8 СССР

    20 48 Отговор
    Не се бойте догари и дрогарки ! Нашия велик вожд дрогаря Путкин ще им покаже на ФАЩ че не сме безсилни и ще им наложи спешни контра-санкции ! Ще спре износа към САЩ на бояришник , матрьошки и проститутки - и Лада и Москвич също! Така ще постави американците на колене ! Скоро дрогаря Путкин ще ни направи милионери в рубли !

    Коментиран от #19

  • 9 ех глупако

    44 14 Отговор

    До коментар #1 от "Киро":

    чети!Дори Блумбърг прогнозира златно покрита рубла до 10 години!Чети глупако, световните разплащания в щ.д. са намалели с 13% от 2009 г. насам!Чети глупако, 40% от стокооборотът между Китай и Русия до 2022г ще се извършва в местните им валути.Чети бре!
  • 10 русия е джудже

    17 46 Отговор
    Санкции до дупка за руската кочина !

    Коментиран от #21

  • 11 1234

    25 3 Отговор
    Кога всички държави по света където е имало американска намеса в избори ще въведат санкции? Достатъчно е да им се вкарат визи и забрана да финанират местни нпо под никаква форма, ефекта ще моментален.
  • 12 Американците

    17 5 Отговор
    насила набутват Русия при Китай. Вместо да се съюзят срещу Китай.
  • 13 Хрониките на Евразия

    14 30 Отговор
    Ако руските граждани , позволят още малко на Владимир Владимирович да строи светло и щастливо бъдеще , те не само ще почнат да перат найлоновите торбички , както в СССР , но и ще почнат вестници да си купуват , но не за четене , а за други , хигиенични цели ..

    Коментиран от #15, #37

  • 14 ванката

    21 6 Отговор
    те не са чували поговорката "има сащ има проблем няма сащ няма проблем" и много вероятно да им бъде приложена ...
  • 15 до Хрониките на Евразия

    14 17 Отговор

    До коментар #13 от "Хрониките на Евразия":

    С вестници излиза скъпо … С рубли по десетачки е по-евтино !
  • 16 Све

    9 2 Отговор

    До коментар #1 от "Киро":

    Неуместни и глупави шегички.
  • 17 ха ха ха

    23 7 Отговор
    Многото пари и власт погубват човека, но това не важи за куловодите във ФАЩ. Те отдавна не са човешки същества. Не могат тези слуги на мамона да осъзнаят, че всичко остава тук на тая земя и после ще трябва да даваш отчет за делата си. А те ще кадят котешки фъшкии на господаря си. 😈
  • 18 арджентата

    11 4 Отговор
    е... Русия не си ли е преместила капиталите в по-сигурни банки?... Грешка! Дава повод за манипулиране!
  • 19 Христо

    28 7 Отговор

    До коментар #8 от "СССР":

    Не знам какви санкций налага САЩ но в Русия вече има завод на Мерцедес, а у нас без санкций има само мизерия.
  • 20 Путин

    14 5 Отговор
    Замислено, безпрецедентно и сурово си го местя в другия крачол!
  • 21 натОВЦИ

    14 8 Отговор

    До коментар #10 от "русия е джудже":

    Вижда се края на юдеощатската империя
  • 22 Чичо Дончо

    3 0 Отговор
    До картофите

    Коментиран от #24

  • 23 простак

    13 5 Отговор
    ТОВА СА ПРОСТОТИИ ЗА МАЛОУМНИЦИ! ДЖЕНДЪРИТЕ СА БЕСНИ, ЧЕ РУСКИТЕ БАНКИ СЕ КАПИТАЛИЗИРАТ В ЗЛАТО, А ДОЛАРА ОТИВА В ПЕНСИЯ! А И ИМА ДРУГИ ВАЛУТИ И ДРУГИ НАЧИНИ ЗА ТЪРГОВСКИ ОБМЕН! ПО-ИНТЕРЕСНО Е, КОГА ДЖЕНДЪРИСТАН ЩЕ СИ ИЗПЛАТИ ВЪНШНИЯ ДЪЛГ ОТ НАД 22 ТРИЛИОНА ДОЛАРА С НЕГОВИТЕ БАНКИ? ЕТО, ПО ТОЗИ ВЪПРОС ДА НИ СВЕТНЕШ НЕЩИЧКО Г-ША С ТЪМНИТЕ ОЧИЛА, КОИТО ЯВНО ТИ ПРЕЧАТ ДА ОБЕКТИВИРАШ ПО ВЪПРОСА! А И Я ДА ВЪВЕДЕМ НАША ВАЛУТА ... ЛЕВОЛЪР, А? ИЛИ, ЩО ЛИ НЕ ДРАСНЕШ НЕЩО ЗА НАШИТЕ БАНКИ А ЛА К Т Б - ТУКА ИМА, ТУКА НЕМА, А? ХАЙДЕ, СТИГА С ТЕЗИ ЕВТИНИ СЮЖЕТЧЕТА! НА РУСНАЦИТЕ ИМ ОТ ЕДИНИЯ КРАЧОЛ, ЧЕ В ...ДРУГИЯ! ТЕ СА ВЪРХОВА ДЪРЖАВА, А НЕ ПРОШЛЯЦИ КАТО НАС И ЧАКАЩИ ПОДАЯНИЯ, ЧЕ ДАЖЕ НЕ УМЕЕЩИ ДА СИ ИСКАТ ПЛАЩАНЕ ЗА БАЗИТЕ НА КРАВАРИЯ! Я, ДРАСНИ НЕЩО ЗА ТОЗИ СЛУГИНАШ, ЧЕ ДАЖЕ ДЕТО ИМ КУПУВАМЕ 4 ПОКОЛЕНИЕ ДОПОТОПНИТЕ F-16! АМА НАЛИ ИМАТЕ МАТЕРИАЛ ДЕТО ОНИЯ В БЕЛГИЯ СА ПРОПИЩЯЛИ ОТ НЕСЪВЪРШЕНСТВАТА НА НАЙ-НАЙ-НАЙ F 35 ... ПРЕХВАЛЕНИТЕ ИСТОРИИ ВИНАГИ СА ФИАСКО, НАЛИ? КАТО ОВИЦА ЗА РИБАРЯ И ОКОТО НА РИБАТА, А? ТЪЙ ЧЕ, ТЕЗИ ПРИКАЗКИ ОТ 1001 НОЩ НЕ НИ ГИ ПРОБУТВАЙТЕ!
  • 24 Чичо Дончо

    2 0 Отговор

    До коментар #22 от "Чичо Дончо":

    Размислих със картофите
  • 25 Borislav Popov

    12 4 Отговор
    Краварите да си гледат техния дълг ! Русия ударно разпродава американски държавни ценни книжа! Правителството на Русия, което е един от значителните притежатели на американски дълг, ритмично разпродава държавни ценни книжа на САЩ- намалявайки до едва 14.9 млрд. долара от 96.1 млрд. долара само в рамките на 2 месеца !!!!!!!!!!!!!!!!

    Коментиран от #30

  • 26 Барчо

    11 3 Отговор
    Ха ха ха!!! Каквото мишката замислила, котката го развалила. До сега се доказа, че никакви санкции не работят и стават като бумеранг. Обръщат се срещу точно тези, които ги поддържат. Простата причина че работят срещу Европа е елементарна. Измислят ги американците и са съобразени единствено и само да са в тяхна полза без значение че ще са във вреда на всички останали. А и като и чета имената на тия двамата конгресмени единия е чист холандец, а другия ми мяза на испанец. Америте действат като приказката за вълка и агнето с речната вода. Само че дали обора може да го играе вълк и дали агнето е агне. Да не се окаже че агнето е лъв и от вълка да остане само спомен????
  • 27 Borislav Popov

    8 2 Отговор
    Китай предприема финансов контраудар срещу обора . За половин година Пекин намали вложенията в американските ценни книжа за 7,7 млрд. долара. Сега Китай смята да разпродаде американски облигации със срок за погасяване от 5, 10 и 10 години за общо 3 млрд долара............
    ......................Финансистите се опасяват, че това може да струва много на американската икономика.

    Коментиран от #29

  • 28 Барчо

    9 1 Отговор

    До коментар #5 от "По-голям българин":

    Прокурора изгуби бая време и десетки милиона долара. Докладва, че Тръмп няма нищо общо, но не го оневинява .....!?+"%=: За това дали е имало или не е имало руска намеса не можа да се разбере, защото доклада го засекретиха на момента без да бъде оповестена точно тази част. Абе въобще тази държава е пример за демокрация. Изпаднали са в едно блато от което няма излизане и все повече ровят дъното. Представяш ли си ако бяха оповестили че няма руска намеса!!! Как щяха да оправдаят наложените санкции до този момент заради виртуална намеса? Кой ще покрие загубите на европейците заради спазването и??? Посмъртно няма да си признаят простотията!!!!!
  • 29 Борко Мърморко

    4 10 Отговор

    До коментар #27 от "Borislav Popov":

    Обърни си парите в рубли или юани така ще помогнеш реално в борбата срещу краварите Не само да се ПЛЮНЧИШ Айде гоу

    Коментиран от #31

  • 30 Барчо

    10 1 Отговор

    До коментар #25 от "Borislav Popov":

    Това отдавна трябваше да го направят. Притежанието на тези хартийки в един момент може да не значат нищо не само там, но и за всички, които ги притежават. Няма как да притежаваш част от нещо, което на практика го няма. Притежаваш една хартийка, която има покритие единствено от друга хартийка в зелен цвят. Тя пък няма златно покритие.
  • 31 Borislav Popov

    6 2 Отговор

    До коментар #29 от "Борко Мърморко":

    Твоите пари в зелено ли са ? Или имаш от акциите на обора ?

    Коментиран от #34

  • 32 Гладен българин

    8 1 Отговор
    Хайде полека,лека бай,бай на гущерчетата.
    Петродолара влиза в бой последен.
    Сори, ама откакто златното покритие го няма,каква е истинскатата цена на долара?
    Какъв е смисълът да наричаш пари, хартийките които печата на воля федералния резерв.
    Някой може ли да даде пояснение на понятието-,,Количествени облекчения'' и не е ли време вече,тия хартийки да си ги приберат обратно там където са ги отпечатани.
    Пък златото за нас.хихихи
  • 33 Хрониките на Евразия

    7 3 Отговор
    Рекорден брой руски граждани желаят да напуснат РФ , при първа възможност - 28 милиона ..
    При това техният избор е Европа , САЩ , Канада и Япония ..
    За Северна Корея и Венецуела , желаещи няма ..
  • 34 Борко Мърморко

    6 1 Отговор

    До коментар #31 от "Borislav Popov":

    Моите са в левове което значи Евро и вървят в целия свят Рускините много им се радват

    Коментиран от #36

  • 35 Като Китай

    5 1 Отговор
    Миналият век Китай най-сериозно предупреждсваше САЩ - над 1000 пъти. ЗАЩО и те да не могат "санкции"- над 1000 пъти?
  • 36 ****

    5 3 Отговор

    До коментар #34 от "Борко Мърморко":

    Виждал си ти рускиня,само на телевизора,коя рускиня ще ти обърне внимание бе голтак,а за доларите,кой европеец държи долари вече като има евро?

    Коментиран от #39, #43

  • 37 СссереМ

    4 2 Отговор

    До коментар #13 от "Хрониките на Евразия":

    Е нашите рублороби сега без работа ли ще останат?
  • 38 Като Китай и САЩ

    4 1 Отговор
    Миналият век, Китай отррави най-сериозни предупреждения към САЩ над 1000 пъти. Защо този век, САЩ да не замислят над 1000 безпрецедентно сурови санкции срещу Русия.
  • 39 Борко Мърморко

    2 3 Отговор

    До коментар #36 от "****":

    Не само че съм виждал ами и те мене са виждали За два буркан домати много като тебе се пръкнаха Само неподхващай тази тема щото бая срам ще береш

    Коментиран от #40, #41

  • 40 ****

    3 1 Отговор

    До коментар #39 от "Борко Мърморко":

    Ама ти вярваш ли си бе бостанджия,или ти се иска да е така както си го представяш.
  • 41 ****

    4 2 Отговор

    До коментар #39 от "Борко Мърморко":

    Значи имат пари да дойдат тук от Русия,а нямат пари за два буркана домати,и ти се предлагат,така ли.Че те за два буркана,могат да ти пикаят само на тебе.

    Коментиран от #42

  • 42 Хрониките на Евразия

    4 2 Отговор

    До коментар #41 от "****":

    70% от руснаците са виждали чужбина само на картинка .
    А тази година , потребителските им кредити надхвърлиха 17 трилиона рубли ..
    Че така идват в България !
  • 43 Хрониките на Евразия

    3 6 Отговор

    До коментар #36 от "****":

    Грешен въпрос - коя рускиня няма да му обърне внимание .?
    Ами няма такава , тях не ги интересува какъв си , що си , зажаднели са за мъжки ласки , при толкова нетрезви организми , на които ако им поставиш една жена и една бутилка водка , 99% от тях ще изберат водката .
    На рускините само любов им дай , даже и за името не те питат , като те опънат тогава питат 😃

    Коментиран от #45

  • 44 Преминаващ

    3 3 Отговор
    Американците натискат ! Ама и немците натискат ! След БМВ и Мерцедес откриха завод в Русия ! Пука им на Руснаците та ... Се кефят .... !
  • 45 ****

    1 1 Отговор

    До коментар #43 от "Хрониките на Евразия":

    Точно от такива като тебе не могат да си обуят гащите,ходят със смъкнати гащи и молят,мечти!

    Коментиран от #46

  • 46 Хрониките на Евразия

    0 0 Отговор

    До коментар #45 от "****":

    Не му е мястото тук да разказваш как ходиш и да ревеш , че сефте нямаш !
    А това , че хал хабер си нямаш от руска музика е ясно !

    Коментиран от #47

  • 47 ****

    0 0 Отговор

    До коментар #46 от "Хрониките на Евразия":

    А за тебе знаем,че са те сефтосали.
  • 48 1122

    1 1 Отговор
    Държавата на злото,винаги е мислила зло.Нищо ново за САЩ ,тяхното ,,добро,демокрация,помощ,винаги трябва да се очаква,да ти се случи нещо ЛОШО!"
  • 49 сноу

    1 1 Отговор
    Чеша се по темето ,дращя се по топките и не мога да се начудя, що за суроватка е налята в краварските кратуни, която само се плацика и не може нищо свястно да измисли, освен баламурски простотии и холивудски чалга циркове ,за заблуда на ордите блейки.Явно си стоят още във времената, когато с лъскави дрънкулки налапваха цели континенти и правеха роби половината свят