Отидете към основна версия

3 603 37

В Бруней ще убиват гейовете с камъни

  • бруней-
  • камъни-
  • гейове-
  • убийство-
  • крадци-
  • азия

При доказване на кражба - отрязване на ръката

Снимка: Shutterstock

Богатата на петрол азиатска държава Бруней въвежда нови строги ислямски закони, според които еднополовият секс вече е престъпление, което се наказва с убийство с камъни, предаде Би Би Си.

Новите мерки, които влизат в сила днес и покриват широк кръг от други престъпления, включително отрязване на ръка в случай на кражба. В публично обръщение султанът на страната в Югоизточна Азия Хасанал Болкиах призова за по-строги ислямски учения.

Според новия закон присъда за еднополов секс може да бъде издадена, само ако двойката си признае или актът бъде видян от четирима свидетели. Хомосексуалността е незаконна в Бруней и се наказва с до 10 години затвор. 72-годишният султан оглавява Инвестиционната агенция на Бруней, която притежава някои от най-луксозните хотели в света, включително „Дорчестър“ в Лондон и „Бевърли Хилс“ в Лос Анджелис.

Тази седмица холивудски знаменитости, сред които Джордж Клуни, призоваха за бойкот на хотелите в знак на протест срещу чудовищните мерки. Гей общността в азиатската държава определи това наказание като средновековно. Ислямът е официалната религия в Бруней и се изповядва от по-голямата част от населението. В страната все още има смъртно наказание, въпреки че такова не е било изпълнявано от 1957 година насам.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.

Свързани новини