Отидете към основна версия

5 008 11

Когато Сърбия купува ракети от Москва...

  • сърбия-
  • косово-
  • русия-
  • ракети-
  • рамуш харадинай

Косовският премиер Рамуш Харадинай обвини Белград, че с действията си открива работни места в Русия

Снимка: БГНЕС/EPA

Косово е изправено пред многобройни предизвикателства, които пречат на изпълнението на европейския дневен ред, заяви премиерът на страната Рамуш Харадинай. Той изтъкна, че очаква Прищина и Белград, с помощта на европейските партньори, да стигнат до правилно решение, съобщава в. "Данас".

Харадинай говори пред журналисти и по други актуални теми. Трудно е да се предвидят резултатите от изборите за Европейски парламент, отбеляза Харадинай, но изрази увереност, че Косово и Сърбия, в сътрудничество със западните партньори, ще стигнат до мир, съобщи РТК2.

Ако това с Брекзит приключи, надяваме се ЕС да се фокусира върху Балканите. В директен контакт сме с Вашингтон за събитията при нас и нашите съседи и вярвам, че близкото сътрудничество с нашите партньори във Вашингтон, Брюксел и Берлин ще има за резултат истинско решение за Косово и Сърбия, заяви Харадинай.

Премиерът напомни, че Сърбия е купила ракетна система от Русия и упрекна ЕС, че мълчи за това.

Белград купи ракети, които служат за военни цели. Това струва пари на данъкоплатците, по този начин Сърбия открива работни места в Русия, каза още премиерът Харадинай.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини