Отидете към основна версия

2 004 17

Германия може да стане заложник на Русия

  • германия-
  • майк пенс-
  • нато

Майк Пенс призова Берлин да повиши разходите си за отбрана

Снимка: БГНЕС/EPA

Вицепрезидентът на САЩ призова Германия да увеличи разходите си за отбрана и да изпълни изискванията на НАТО в сферата, съобщи FOX News.

Майк Пенс говори на конференция във Вашингтон. Тя е посветена на двудневната среща на външните министри от страните – членки на съюза.

„Много страни не спазват задълженията си към своето членство в НАТО. На първо място е Германия, която е една от най-богатите европейски държави. От там все още не са формирали разходи за отбрана от 2% от своя БВП.

Германия може да стане заложник на Русия ако продължи изграждането на проекта „Северен поток – 2“. Най-голямата европейска икономика продължава да пренебрегва руската агресия и общите отбранителни способности“, заяви Пенс.


Повечето европейски държави се ангажираха да отделят по 2% от своя БВП за отбрана до 2024 г. Според последните доклади обаче Германия няма да достигне тези числа.

Страната е готова да формира 1.5% за отбрана до 2025 г.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Германия стои твърдо зад "Северен поток - 2"

    Германия няма да променя позицията си относно изграждането на проекта „Северен поток – 2“. Това заяви германският външен министър Ха ...
    05.04.2019
    3 859
    18
  • САЩ притискат Русия в Черно море

    САЩ планират да увеличат броя на корабите на НАТО в Черно море и засилването на морското и въздушното пространство, съобщи Moscow Times. Целта е да ...
    03.04.2019
    12 007
    95
  • Сатирик съди Меркел заради...

    Германският сатирик Ян Бьомерман изправя пред съда германския канцлер Ангела Меркел във връзка с нейни твърдения по отношение на стихотворение, осмива ...
    02.04.2019
    1 909
    7