Отидете към основна версия

1 428 16

ЕС защити Хуан Гуайдо

  • ес-
  • хуан гуайдо-
  • венецуела

Европа осъди отнемането на имунитета на опозиционният лидер

Снимка: БГНЕС/EPA

ЕС осъди решението за отнемането на парламентарния имунитет на опозиционният лидер във Венецуела Хуан Гуайдо, съобщи France 24.

Решението беше взето от Конституционното събрание на Венецуела. Смята се, че събранието е вярно на действащият президент Николас Мадуро.

„ЕС отхвърли решението на Конституционното събрание. Това грубо нарушава конституцията, правовата държава и разделението на властите, след като Националното събрание единствено има правото да отнема имунитета на народни представители“, заяви върховният представител на ЕС по външната политика и сигурността Федерика Могерини.

Според нея подобни действия само пречат на решаването на политическата криза във Венецуела и изострят отношенията между противостоящите си страни. Тя увери, че темата ще е основна за ЕС.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Отнеха имунитета на Гуайдо

    Учредителното събрание на Венецуела отне имунитета на лидерът на опозицията Хуан Гуайдо, съобщи France 24. Така бе позволено на Върховния съд да за ...
    03.04.2019
    2 117
    26
  • Поискаха имунитета на Гуайдо

    Венецуелският Върховен съд поиска да бъде свален имунитетът на опозиционния лидер Хуан Гуайдо, който е и председател на парламента, съобщиха световнит ...
    02.04.2019
    1 390
    17