Last news in Fakti

6 Април, 2019 06:05 1 425 16

ЕС защити Хуан Гуайдо

  • ес-
  • хуан гуайдо-
  • венецуела

Европа осъди отнемането на имунитета на опозиционният лидер

ЕС защити Хуан Гуайдо - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

ЕС осъди решението за отнемането на парламентарния имунитет на опозиционният лидер във Венецуела Хуан Гуайдо, съобщи France 24.

Решението беше взето от Конституционното събрание на Венецуела. Смята се, че събранието е вярно на действащият президент Николас Мадуро.

„ЕС отхвърли решението на Конституционното събрание. Това грубо нарушава конституцията, правовата държава и разделението на властите, след като Националното събрание единствено има правото да отнема имунитета на народни представители“, заяви върховният представител на ЕС по външната политика и сигурността Федерика Могерини.

Според нея подобни действия само пречат на решаването на политическата криза във Венецуела и изострят отношенията между противостоящите си страни. Тя увери, че темата ще е основна за ЕС.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бай хой

    40 7 Отговор
    тоя американски агент да се линчува незабавно и да се изгори на площад
  • 2 Meganoob BG

    39 3 Отговор
    Демокрацията пак се развихри и знаете какво значи - доста хора ще загинат отново.
  • 3 без значение

    26 3 Отговор
    Пространството май е пренаситено с присъствието на клоуни. Ама нейсе--той и циркът е голям. Ако не е Изтръмп, ще е някой , като
    него. Интересното е как всеки друг е виновен, а те имат право върху всичко и всички. Я какъв интелект струи от Гуай---ай,ай ,сякаш по му приляга да е лай, лай. Интересно е, ако поставят един до друг Гуай-ай,ай и Мадуро, каква ли ще е разликата
    във визията им, по-точно---кой как се вписва в пространството, като интелект
  • 4 Реално

    44 3 Отговор
    Еми по логиката на Европа-Макрон сьщо да подава оставка и опозиционен лидер на Жьлтите Жилетки да става президент- защото протестите вьв Франция са много по-отдавна от тези вьв Венецуела. Вьв Венецуела е колапс заради натиска,блокирането и санкциите на САЩ , а вьв Франция протестите са заради социялната политика на СЕГАШНИЯТ им президент-----е кой трябва да си трьгне???
  • 5 Ломски

    21 1 Отговор
    Всички знаем за двойните стандарти. Слагат на власт, който им е удобен и ще им играе по свирката. Дано си остане Мадуро, че иначе ще има тотално разграбване на петрол, злато и всякакви ресурси.
  • 6 Ачо

    28 2 Отговор
    Еврогeйckoтo съюзче ще решава кое е правилно и кое не във Венецуела? Кой сте вие? Гледайте си кривината на краставиците и бананите, че много кривите не са удобни на джендъритe и не се месете в други държави.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Помнещ

    18 3 Отговор
    Гуайдо , звучи( ручи) като гайда, някой я надува от време на време, въпроса е кога ще я спукат

    Коментиран от #11

  • 9 Хасан

    15 0 Отговор
    Да го вземат в Европа и да го направят дисидент ..Солженицин !!хахаха
  • 10 767

    0 18 Отговор
    Картинката е ясна, че Мадуро е диктатор който няма да пусне властта туко така. Корупцията е на най-високо ниво.,но времето му изтича. Срещу народа и света няма как да тичаш, а Мадуро няма да бъде спасен само руснаците, защото грабят заедно Венецуела..

    Коментиран от #13

  • 11 Е и

    2 4 Отговор

    До коментар #8 от "Помнещ":

    Много си ограничен. А Мадуро на какво ти звучи 3
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Хасан

    13 2 Отговор

    До коментар #10 от "767":

    При диктатори корупция няма да го знаеш..корупция има при демокрация ..

    Коментиран от #14

  • 14 Хахаха

    2 11 Отговор

    До коментар #13 от "Хасан":

    При диктатори корупция нямало? Ти в час ли си с живота? Диктаторите са главата на корупцията момче. Недей да пишеш мнения по теми които са ти непознати

    Коментиран от #15, #16

  • 15 Посмали Манго

    15 1 Отговор

    До коментар #14 от "Хахаха":

    Посмали Манго и стига лъгал - при Тодор Живков синът на член на Политбюро влезе в затвора за няколко кожуха контрабанда.
    Колко мезонета и тераси имаше Тодор Живков? Нито един.
  • 16 Хасан

    7 0 Отговор

    До коментар #14 от "Хахаха":

    И каква ти е корупцията при режима на Живков ?..взема три кг банани без да се редиш на опашка ,купи си Лада за 7 г вместо да чакаш 10?!!или пък келнера те прецака с 2лв