Отидете към основна версия

1 814 4

ФБР с шпионска акция срещу Тръмп

  • сащ-
  • фбр-
  • доналд тръмп

Разследващ под прикритие се срещнал с представители на предизборната кампания

Снимка: БГНЕС/EPA

От ФБР са изпратили разследващ под прикиртие на среща със съветник от предизборната кампания на Доналд Тръмп, съобщи „Ню Йорк Таймс“.

Рааследващият се е срещнал с Джордж Пападопулос преди 3 години. Основната му цел е била да разбере, дали Тръмп има връзки с Русия.

Срещата се е състояла два месеца преди Тръмп да бъде избран за президент. Разследващият се е представил за научен сътрудник.

Срещата не е довела до сериозни разкрития. Разкриването на акцията обаче може да даде на Тръмп още поводи за натиск върху разследващите служби. Той вече се оплака, че президентската му кампания е била шпионирана.

Пападопулос вече прекара 12 дни в затвора по обвинение за лъжесвидетелстване по време на разследването за руската намеса. Докладът на специалния прокурор Робърт Мълър вече обяви, че не са намерени доказателства за преки връзки на президента с Русия.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Тръмп съди две банки

    Президентът на САЩ Доналд Тръмп е завел дело срещу две банки, за да попречи на предоставянето на негови финансови данни, поискани от комисия на Конгре ...
    30.04.2019
    1 616
    4
  • Тръмп и руската намеса: мръсната битка тепърва започва

    Докладът на специалния прокурор Робърт Мълър беше публикуван. Но той не ни казва нищо ново, а повтаря онова, което вече си знаем - че Доналд Тръмп не ...
    20.04.2019
    2 712
    6