Отидете към основна версия

3 184 58

Байдън: Правата на гейовете са приоритет

  • джо байдън-
  • сащ-
  • гейове-
  • президент

Той ще се бори за президент

Снимка: БГНЕС/ EPA

Джо Байдън заяви, че приемането на закон срещу дискриминацията по сексуална ориентация и полова идентичност ще бъде негов пръв приоритет, ако бъде избран за президент на САЩ, предаде ДПА.

Бившият американски вицепрезидент, който участва в надпреварата за определяне на кандидат за президент на Демократическата партия на изборите в Съединените щати догодина, заяви това пред стотици активисти за ЛГБТ права на годишната кампания по набиране на средства на отстояващата правата на ЛГБТ общността организация "Кампания за човешки права" в Кълъмбъс, щата Охайо.

По време на 30-минутната си реч Байдън разкритикува американския президент Доналд Тръмп за това, че възпира напредъка в борбата за равни права в Съединените щати, давайки за пример забраната за транссексуални хора да се присъединяват към армията и приноса на Тръмп за дискриминацията в приютите за бездомни и центровете за медицинска помощ.

"Това, което те правят, е погрешно и неморално", каза Джо Байдън. 76-годишният Байдън е един от над 20-те участващи в борбата за определяне на кандидат за президент на демократите. Дългата политическа кариера на Байдън и неговите центристки политически убеждения му помогнаха да се очертае като фаворит в тази надпревара.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини