Отидете към основна версия

9 632 48

Русия с тежки обвинения към Украйна

  • украйна-
  • русия-
  • обвинение-
  • право-
  • санкции-
  • донбас

Гражданската война в Донбас беше предизвикана от Киев, обяви Москва

Снимка: Shutterstock

Министерството на външните работи на Русия обвини Украйна в злонамерено използване с политически цели на международните механизми за разрешаване на спорове, съобщава "Спутник".

"Русия ще докаже липсата на юрисдикция по няколко причини. Отричаме, че по принцип двете държави са в спор относно въпросните конвенции и ще докажем, че Украйна злонамерено се опитва да използва съответните механизми за разрешаване на спорове, за да постигне политическите си цели", съобщава се в изявление на Москва.

В текстът се посочва, че "естеството на обвиненията, които Украйна отправя спрямо Русия, и спорът, който е възникнал вследствие на тях, не са свързани с никоя от конвенциите".

"Гражданската война, която Киев предизвика в Донбас, не подлежи на Конвенцията за борба срещу финансирането на тероризма и претенциите за предполагаемо незаконното анексиране на Крим от Русия не могат да се основават на Международната конвенция за ликвидиране на всички форми на расова дискриминация", посочва се още в декларацията.

Между 3 и 7 юни в Международния наказателен съд в Хага ще се състоят изслушвания по обвиненията на Украйна към Русия за предполагаеми нарушения на Конвенцията за борба срещу финансирането на тероризма и Международната конвенция за ликвидиране на всички форми на расова дискриминация, предаде News.bg.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания