Отидете към основна версия

1 541 13

Обвиниха Гуайдо в присвояване на средства

  • хуан гуайдо-
  • правителство-
  • венецуела

Правителството има доказателства за заговор на опозицията

Снимка: БГНЕС/EPA

Правителството във Венецуела разполага с доказателства за това, че опозиционният лидер Хуан Гуайдо е участвал в присвояване на публични средства, съобщи РИА Новости.

Новината беше обявена от венецуелския министър на съобщенията Хорхе Родригес. Информацията се основава на данни, намерени в телефона на дясната ръка на Гуайдо – Роберто Мареро.

„Опозицията искаше да дестабилизира страната, чрез наети убийци от Колумбия и Централна Америка. Беше установено, че секретарят на Гуайдо – Роберто Мареро е бил отговорен за тези планове“, заяви Родригес.

Гуайдо се самообяви за президент на страната в началото на годината. От тогава той организира постоянни протести и на няколко пъти се опита да получи подкрепата на военните.

Според Родригес опозицията е присвоила средства, които принадлежат на венецуелски компании в чужбина. Това е станало с подкрепата на представители на страни, които подкрепят Гуайдо.

Той заяви, че средствата, които опозицията е получила като хуманитарна помощ, също са били използвани за дестабилизиране на правителството.

Очаква се представители на Гуайдо да коментират твърденията.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.

Свързани новини

  • ООН призова за диалог във Венецуела

    Върховният комисар на ООН за правата на човека Мишел Бачелет призова венецуелското правителство и опозицията да загърбят дълбоките си политически разл ...
    22.06.2019
    2 051
    12
  • Русия, Китай и Иран се месят във Венецуела

    Иран се опитва да укрепи Венецуела, заради запасите на страната от уран. Това заяви съветникът по сигурността на американския президент Доналд Тръмп Д ...
    11.06.2019
    3 687
    38
  • Венецуела: Не ни се бъркайте в работата

    Президентът на Венецуела Николас Мадуро разпореди отварянето на границата с Колумбия в щата Тачира, където международната общност е струпала хуманитар ...
    08.06.2019
    3 003
    15