Отидете към основна версия

6 759 40

Шок и ужас зад Океана! Калифорния продължава да се тресе (СНИМКИ)

  • земетресение-
  • калифорния-
  • риджкрест

Земен трус с предварителен магнитуд от 7.1 разтърси Западното крайбрежие на САЩ

Снимки: БГНЕС/ЕРА

Земен трус с магнитуд 7,1 разтърси голяма част от американския щат Калифорния и причини разрушения - съобщава се за напукани стени и повредени пътища, на места заради повреда на газопреносната мрежа са избухнали пожари, няколко души са ранени, предаде Асошиейтед прес.

Новото земетресение, последвало силния трус от четвъртък с магнитуд 6,4 и епицентър в пустинята Мохаве, е станало в 20,19 минути местно време. Епицентърът му е бил на 17 километра от Риджкрест, в същия район, пострадал от труса онзи ден. Този път обаче е било усетено в по-голям район: на север до Сакраменто и Лос Анджелис, на изток до Лас Вегас, а на юг до Мексико.

Най-тежко засегнат отново е районът около градчето Риджкрест, възстановяващ се още от предишния трус. Местните власти съобщават за много ранени хора, но засега няма точни данни.

В центъра на Лос Анджелис, на 240 километра от Риджкрест, трусът е усетен в офисите в небостъргачите, които се разклатили за около 30 секунди. Усетен е бил и на стадиона на Доджърс в момент, когато един от бейзболистите е батирал, но не се е отразил на играта.

В развлекателния парк Дисниленд хората са били евакуирани като предпазна мярка от атракционите, за да бъдат проверени съоръженията.

Няколко часа преди поредния трус сеизмолози казаха, че след първото земетресение е имало 1700 вторични труса.

Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 10 гласа.

Свързани новини