Отидете към основна версия

4 147 40

Тръмп: А не може ли направо на Марс?

  • тръмп-
  • луна-
  • марс
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Президентът на САЩ Доналд Тръмп изрази в петък съмнение относно целесъобразността от нова програма за стъпване на американец на Луната. На среща в Белия дом, посветена на 50-тата годишнина от първото стъпване на човек на Луната, американският лидер предположи, че по-правилно би било направо да се лети за Марс и да не се губи време за повторно стъпване на Луната.

„Говори се, че за да се стъпи на Марс първо трябва да се стъпи на Луната. А няма ли как да направим така, че направо на Марс да отидем? Съществува ли такава възможност?”, пита Тръмп. „Да” – веднага отговори астронавтът Майкъл Колинс, който е пилотирал командния модул „Аполо 11”.

„Нетърпеливи” – така с една дума оцени идеята на Тръмп и Колинс друг астронавт Бъз Олдрин и призна, че е малко разочарован от това, което се случва през последните 10-15 години. Според него, американците в момента притежават най-добрата в света ракета и най-модерния космически кораб, но те не могат да излязат в орбита и „това много ме разочарова”, признава Олдрин.

Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 8 гласа.

Свързани новини

  • САЩ не изключват полет до Марс през...

    Американското космическо ведомство не изключва възможността за осъществяването на пилотиран полет до Марс през 2033 година, въпреки скептицизма относн ...
    16.07.2019
    4 594
    64
  • Лунната мисия се отлага

    Индия отложи за неопределено време старта на мисията "Чандраян-2" към Луната 56 минути преди старта от космодрума на остров Шрихарикота в Бе ...
    15.07.2019
    2 381
    12