Отидете към основна версия

5 165 27

В Панама погват Порошенко

  • украйна-
  • петро порошенко-
  • панама

Мащабно разследване за злоупотреба с финанси

Снимка: БГНЕС/EPA

Прокуратурата в Панама започна дело за пране на пари, което може да засегне и украинския президент Петро Порошенко, съобщи ТАСС.

Новината беше обявена от бившия първи заместник – ръководител в администрацията на бившия украински президент Виктор Янукович Андрей Портнов. Панамският съд вече е обяви започването на разследване за икономически злоупотреби.

Портнов заяви, че неговият екип ще иска пълни проверки на сметките на компанията на Порошенко. Той вече е отправял обвинения, че Порошенко и приближените му укриват незаконно придобити приходи в панамски сметки. Според него е възможно след назначаването на нов главен прокурор, официално да бъде поискано изземането на чуждестранни сметки на Порошенко.

Срещу Порошенко вече има дело нелегално пътуване до Малдивите. Проучват се и подробности за различни негови сделки.

Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 7 гласа.

Свързани новини

  • Порошенко е напуснал Украйна

    Петро Порошенко и неговото семейство са излезли от територията на Украйна, съобщи Газета.ру. Към този момент все още не е ясно къде са отишли те. С ...
    30.07.2019
    3 281
    23
  • Новата власт уволни Кличко

    В уволнението на Виталий Кличко от поста ръководител на градската администрация на Киев, няма нужда да се търси политически мотив, заяви заместник-нач ...
    27.07.2019
    8 631
    27
Новини по държави: