Отидете към основна версия

1 905 26

САЩ вярват, че Украйна ще стане член на НАТО

  • украйна-
  • нато-
  • сащ

Страната подкрепа реформите в украинската държава

Снимка: Shutterstock

САЩ вярват, че Украйна може да стане член на НАТО. Това заяви представителят на САЩ за НАТО Уилям Тейлър, цитиран от ТАСС.

Според него американската държава ще подкрепи такъв курс на Украйна. САЩ са готови да подкрепят реформите в страната, които са нужни за интеграция в групата.

„САЩ вярват, че Украйна може да кандидатства за членство в НАТО. Ние ще се радваме да приветстваме кандидатурата на страната, както и възможно нейно членство.

Вие сте се заели с реформа при военните , съвместни учения и преход към стандартите на НАТО. Ще е най-добре да продължите да правите това“, заяви Тейлър.

Очаква се през следващите седмици да се осъществи среща между американския президент Доналд Тръмп и украинския държавен глава Володимир Зеленски. Според Тейлър няма пречка за такава среща, стига да графика на Тръмп да бъде съобразен с това.

Той заяви, че американските представители ще обмисля предложението на Зеленски за разширяване на Нормандския формат. САЩ са готови да обмислят евентуална покана.

Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 4 гласа.

Свързани новини

  • Украйна покани Турция в Донбас

    Украинският президент Володимир Зеленски предложи на турския президент Реджеп Тайип Ердоган Турция да участва във възстановяването на инфраструктурата ...
    08.08.2019
    7 060
    27
  • Украйна се готви за нахлуване в Донбас

    Украинската армия се готви за нахлуване в Донбас, пише руският вестник „Российская газета“. Изданието се позовава на Донецката новинарс ...
    07.08.2019
    11 855
    63
Новини по държави: