Отидете към основна версия

7 672 24

От Бразилия към Макрон: Клоун, спиш с дракон!

  • еманюел макрон-
  • бразилия-
  • франция-
  • дракон-
  • бриджит макрон-
  • ренцо грейси

Словесната война продължава

Снимка: БГНЕС/ EPA

Бразилският посланик по туризъм и бивш ММА боец Ренцо Грейси публикува видео в Туитър, в което заплаши да удуши Еманюел Макрон, като същевременно обиди съпругата му Бриджит заради критиката на френския президент за това, че Бразилия не се справя с пожарите в Амазонка.

52-годишният Грейси бе назначен на поста миналия месец от президента на Бразилия Болсонаро. Задачата му да популяризира туристическия сектор в страната се сблъска с трудности през последните седмици, след като новините за пожарите влязоха в заглавията на световните медии. Посланикът ги нарече „фалшиви пожари“ и отговори с обиди и заплахи на най-гласовития критик на Бразилия в борбата с пожарите - Еманюел Макрон, предаде БГНЕС.

„Единственият огън, който се случва тук, е огънят в бразилските сърца и сърцето на нашия президент, клоун такъв”, обърна се Грейси пред камерата към президента на Франция. „Ела тук, ще те хванат за пилешката шия. Не можеш да ме заблудиш“, казва Грейси във видеото си в Туитър. В по-късно интервю пред бразилския информационен бюлетин „UOL”, Грейси нарече критиците на страната си „банда клоуни“ и пак се обърна към Макрон, като добави: „Разбира се мнозина ще се учудят защо съм го нарекъл женско пиле, защото мъжествеността му е съмнителна, но не. Срещал съм доста по мъжествени гейове от този имбецил."

Той продължи да обижда съпругата на френския президент, заявявайки: „Фактът, че Макрон спи с дракон, не го прави експерт по пожарите. Тя е грозна, брато." Унизителните забележки на посланика по туризъм идват на фона на ескалиращото напрежението между френското и бразилското правителства, след като Макрон осъди неспособността на бразилските власти да се справят с дивите пожари в Бразилия, опустошаващи тропическите гори на Амазонка. Френският лидер нарече пожарите "международна криза" и настоя те да бъдат в дневния ред на предстоящата среща на върха на Г-7 миналия месец. Болсонаро отговори, че идеята за приоритизиране на въпроса е „напомняща колониалното мислене, което е неподходящо през 21 век“.

Критиците и екологичните активисти продължават да бият тревога заради опустошителните пожари в Бразилия. Националният институт за космически изследвания в Бразилия документира почти 4000 огнища на пламъци само за два дни, веднага, след като правителството обяви 60-дневна забрана на контролираните изгаряния, съобщи „Индипендънт”. Над 72 000 пожара са регистрирани в латиноамериканската държава през първите осем месеца на годината, което представлява безпрецедентна заплаха за гората, която се счита за „белите дробове на света“, тъй като допринася за производството на около 20 процента от кислорода на планетата.

Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 10 гласа.

Свързани новини

  • Президент обиди жената на Макрон

    Дипломатически скандал се разрази между френския президент Еманюел Макрон и бразилския държавен глава Жаир Болсонаро, който обиди съпругата на френски ...
    26.08.2019
    15 382
    37
  • Макрон, ти си идиот!

    Френският президент Еманюел Макрон бе засипан с обиди и нападки заради натиска, оказан над бразилския президент Жаир Болсонаро да предприеме действия ...
    26.08.2019
    19 256
    33
Новини по държави: