Отидете към основна версия

3 527 27

Ердоган нетърпелив към САЩ

  • турция-
  • сирия-
  • сащ

Той очаква бързо създаване на зона за сигурност

Снимка: БГНЕС/EPA

Турция е готова да работи самостоятелно, ако създаването на зона за сигурност в Северна Сирия не започне до началото на септември. Това заяви турският президент Реджеп Ердоган, цитиран от Хюриет.

САЩ и Турция се споразумяха за зона за сигурност в Сирия през миналия месец. През вчерашния ден турски военни започнаха да се събират с американски в граничните райони.

„Ние очакваме създаването на тази зона за сигурност да започне до края на септември. Ако това не стане ние ще трябва да започнем да действаме сами.

Няма как това да стане с няколко полета на хеликоптери и няколко патрула от по няколкостотин военни. Нашата цел е да подсигурим границата от присъствие на терористични групировки“, заяви Ердоган.

Той заяви, че по този начин ще може да гарантира завръщането на сирийските бежанци в страната му по техните домове. Ердоган очаква по-сериозно действие на САЩ.

Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.

Свързани новини

  • Ердоган: САЩ подкрепят терористи

    Турция и САЩ в момента са на различни позиции за зоните за сигурност в Сирия. Това заяви турският президент Реджеп Ердоган, цитиран от Press tv. То ...
    09.09.2019
    2 664
    20
  • Сирия изригна срещу Турция и САЩ

    Сирия излезе с протест срещу съвместните гранични патрули на военни на САЩ и Турция, съобщи ТАСС. По-рано днес турски бронирани машини навлязоха в ...
    08.09.2019
    13 207
    45
Новини по държави: