Отидете към основна версия

1 505 4

ЕС ще продължи да подкрепя Куба

  • ес-
  • федерика могерини-
  • куба

Федерика Могерини е на посещение в Хавана

Снимка: БГНЕС/EPA

ЕС поема ангажимента да помогне в развитието на икономиката на Куба, дори и в момент, в който САЩ налагат санкции срещу страната. Това заяви върховният представител по външните въпроси и сигурността на ЕС Федерика Могерини, цитирана от EU Observer.

В момента Могерини е на посещение в Хавана. ЕС започна да възстановява отношенията си с Куба преди пет години.

Това стана в момент, в който САЩ затоплиха отношенията си със страната. Американският президент Доналд Тръмп обаче отново се опита да притисне режима в страната.

„ЕС е най-големият търговски партньор и инвеститор в Куба. Двете страни утроиха своето сътрудничество през последните две години. Ние ще продължим сътрудничеството си относно Венецуела. Водим диалог за развитието на региона“, заяви Могерини.

Куба е един от близките съюзници на Венецуела. За това и ЕС се опитва да води преговори със страната за решаване на положението.

Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 2 гласа.

Свързани новини

  • В Куба затягат коланите! Отново

    Кубинското правителство въведе ограничение на максималните цени на хранителните продукти и напитките в страната, за да контролира риска от инфлация, д ...
    01.08.2019
    3 617
    32
  • Спешно! Куба вдига заплатите

    Кубинското правителство обяви, че увеличава заплатите в държавния сектор като част от по-широк пакет икономически реформи, предаде Асошиейтед прес. ...
    28.06.2019
    7 676
    29