Отидете към основна версия

954 14

Тръмп е готов за нова среща с Ким Чен Ун

  • доналд тръмп-
  • ким чен-ун-
  • северна корея

Той смята, че е важно да има нови преговори

Снимка: БГНЕС/EPA

Американският президент Доналд Тръмп е готов отново да се срещне с лидера на Северна Корея Ким Чен Ун, съобщи Fox News.

Президентът на САЩ обяви това в понеделник. Той заяви, че е готов да се срещне с Ким Чен Ун и да подновят преговорите за разоръжаване.

„Хората искат да видят това и ние ще видим какво ще се получи. Не искаме да сме агресивни към Северна Корея в никакъв случай. Естествено трябва да се свърши много работа преди да стигнем до тази среща. Преговорите обаче може да бъдат възобновени“, заяви Тръмп.

Вече излезе информация, че Ким Чен Ун е поканил Тръмп на визита в Северна Корея. Все още обаче няма подробности за това какви са плановете за срещата и къде може да се състои тя.
Държавните глави се срещнаха за последно на границата между Северна и Южна Корея, където демонстрираха повторно подобряване на отношенията.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.

Свързани новини

  • Ким е готов за нова среща с Тръмп

    Севернокорейският лидер Ким Чен Ун е готов за нова среща с американския президент Доналд Тръмп в най-скоро време. От американска страна също изрази ...
    21.09.2019
    903
    4
  • Тръмп иска нова среща с Ким

    Американският президент Доналд Тръмп заяви пред репортери, че ще бъде готов да се срещне в даден момент по-късно през годината със севернокорейския ли ...
    13.09.2019
    1 266
    5