Отидете към основна версия

2 630 9

Въпросът с Украйна може да бъде решен само със САЩ

  • украйна-
  • александър лукашенко-
  • сащ

Александър Лукашенко призова за нова среща за безопасност

Снимка: БГНЕС/EPA

Въпросът с Източна Украйна може да бъде решен само с участието на САЩ. Това заяви президентът на Беларус Александър Порошенко, цитиран от ТАСС.

Според него е важно да бъде свикана нова международна среща за безопасност. Той смята, че това може да стане в рамките на Хелзинския процес.

„Ясно е, че САЩ участват не само във въпроса за Донбас или Крим, а във въпроса за цяла Украйна. Тази тема не може да бъде решена без тяхното участие.

Всичко е въпрос на договорености и на това Русия и Украйна да се върнат към преговорите. Трябва да намерим начин да се разберем“, заяви Лукашенко.

Германският президент Франк – Валтер Щайнмайер предложи нов план за действие, който обаче не се хареса на украинските граждани. В момента украинското правителство работи по възможно провеждане на избори в Източна Украйна по украинските закони.

Това може да доведе до нова среща на върха на Нормандския формат.

Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 6 гласа.

Свързани новини

  • Вълна от протести в Украйна

    Крайна е изправена пред вълна от протести, съобщи RT. Хиляди излязоха на протест в над 30 града в цялата страна. Те са недоволни от плана на герман ...
    08.10.2019
    3 513
    14
  • Крим никога няма да се върне в Украйна

    Президентът на Беларус Александър Лукашенко смята, че Крим никога няма да се върне в състава на Украйна, съобщават беларуските медии. "Струва ...
    26.09.2019
    7 941
    78
Новини по държави: