Отидете към основна версия

2 644 12

Зеленски търси среща с Путин

  • украйна-
  • владимир зеленски-
  • русия

Украинският президент иска разговори за Донбас

Президентът на Украйна Володимир Зеленски призна, че би искал да уговори двустранна среща с руския държавен глава Владимир Путин, съобщи РИА Новости.

Той смята, че срещата е нужна за урегулиране на ситуацията в Донбас. На този етап този въпрос обаче ще се обсъжда в Нормандския формат.

„Мисля, че можем да имаме разговори в два формата. Говоря за Нормандския формат и среща с руския президент Владимир Путин.

Все още не сме обсъждали такава среща. Не смятам, че разследването срещу президента на САЩ Доналд Тръмп ще се отрази на отношенията ни със страната“, заяви Зеленски.

В момента срещу Тръмп тече разследване за натиск срещу Зеленски за осигуряване на доказателства срещу бившия вицепрезидент Джо Байдън. Зеленски отрича да е ставало подобно нещо.

Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 4 гласа.

Свързани новини

  • ЕС вижда напредък за Украйна

    ЕС смята, че има напредък по спазването на Минското споразумение. Това заяви унгарският министър на външните работи Вадим Пристайко, цитиран от ТАСС. ...
    11.10.2019
    1 668
    2
  • Зеленски обеща да си върне Донбас

    Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че Киев няма да изостави жителите на Донбас и ще си ги „върне, заедно с териториите“, пред ...
    10.10.2019
    3 345
    17
  • Зеленски: Тръмп не ме е притискал

    Президентът на Украйна Володимир Зеленски отрече държавният глава на САЩ Доналд Тръмп да му е поставял условия за реализирането на тяхна среща в Киев, ...
    06.10.2019
    1 283
    4
Новини по държави: