Отидете към основна версия

3 482 52

НАТО няма да изключва Турция

  • нато-
  • йенс столтенберг-
  • турция

Йенс Столтенберг на посещение в Анкара

Снимка: БГНЕС/EPA

Въпросът за изключване на Турция от НАТО не е поставян. Това заяви генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг, цитиран от РИА Новости.

В момента Столтенберг е на посещение в Турция. Там той разговаря с водещите политически фигури.

Той проведе разговори с турския президент Реджеп Ердоган, министъра на външните работи Мевлют Чавушоглу и министъра на отбраната Хулуси Акар. Според него е важно да се избегнат рисковете от турската военна акция, които могат да дестабилизират региона.

„Сред членовете на НАТО няма единодушие по повод ситуацията в Сирия. Турция има право да бъде загрижена за своята сигурност. Турция прави много в НАТО и приносът на страната за групата е съществен. Ние ще продължим да подкрепяме тази страна“, заяви Столтенберг.

САЩ и ЕС вече се обявиха срещу турските действия в Сирия. Представителите на страната твърдят, че става въпрос за действия за сигурност по границата.

Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 5 гласа.

Свързани новини

  • Пентагонът: Турция да спре акцията в Сирия

    Американският министър на отбраната на САЩ Марк Еспер е провел телефонен разговор с турския си колега Хулуси Акар, съобщи РИА Новости. Новината беш ...
    11.10.2019
    3 317
    29
  • НАТО и Турция имат общ враг

    Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг заяви, че общ враг на Турция и Алианса е "Ислямска държава" и че Турция трябва да попречи на з ...
    11.10.2019
    4 449
    31
Новини по държави: