Отидете към основна версия

948 0

Сега топката е в британския парламент

  • великобритания-
  • доналд туск-
  • ес

Доналд Туск доволен от споразумението с Великобритания

Снимка: БГНЕС/EPA

Решението за споразумението между Великобритания и ЕС вече е в ръцете на британското правителство. Това заяви председателят на Европейския съвет Доналд Туск, цитиран от EU Observer.

Европейският съвет одобри единодушно новото споразумение. Туск обясни, че то е станало факт, след като британският премиер Борис Джонсън е дал съгласие митническите проверки на вноса в Северна Ирландия да се правят на пристанищата в страната.

„Това споразумение ще позволи да избегнем хаосът и конфронтацията. Сега топката е в британския парламент. Очакваме тяхното решение. Надяваме се всичко да стане бързо“, заяви Туск.

Британският парламент трябва да одобри споразумението, за да се стигне до излизане на Великобритания от ЕС до края на месеца. В момента се водят преговори между представителите на опозицията и правителството.

Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.

Свързани новини

  • Опозицията решава споразумението с ЕС

    Парламентът във Великобритания гледа към възможно одобряване на новото споразумение с ЕС, съобщи Daily Telegraph. Голяма част от опозицията вече об ...
    18.10.2019
    1 358
    2
  • Това е прекрасно споразумение

    Надявам се, че британските депутати ще се обединят и че ще завършим излизането на Великобритания от ЕС. Това заяви британският премиер Борис Джонсън, ...
    17.10.2019
    1 835
    6