Отидете към основна версия

2 648 15

Външно проверява информацията за фаталния камион

  • есекс-
  • камион-
  • великобритания-
  • българия

Посолството ни проверява случая

Снимка: БГНЕС/ EPA

Към момента Министерството на външните работи не разполага с информация относно публикации в британски медии за намерени мъртви 39 души в камион, за който се твърди, че е дошъл от България във Великобритания.

Според британските медии камионът е открит в графство Есекс. Посолството ни Лондон е в контакт с местните власти и проверява случая, предадоха от пресцентъра на Министерство на външните работи.

Установена е връзка с британската полиция, представител на посолството ни е провел среща и в Министерството на външните работи в Лондон. Посланикът ни Марин Райков е разговарял по телефона с британската посланичка в София Ема Хопкинс като са се договорили да следят заедно случая.

Към момента още не може да бъде потвърдено дали намереният камион е с българска регистрация. Няма данни и за националността на намерените в камиона човешки тела. От британската полиция са предупредили, че идентификацията им ще отнеме дълго време.

Британските медии съобщиха, че в камиона са намерени телата на 39 души. Арестуван е 25-годишен шофьор от Северна Ирландия. Камионът е дошъл от България, пишат медиите на Острова. По случая се води разследване.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: