Отидете към основна версия

1 247 1

Помпео: Просто много шум

  • сащ-
  • доналд тръмп-
  • майк помпео

Държавният секретар на САЩ не гледа сериозно на разследването срещу президента

Снимка: БГНЕС/EPA

Изслушванията срещу американския президент са само шум. Това заяви държавният секретар на САЩ Майк Помпео, цитиран от Fox News.

Днес започнаха публичните изслушвания по разследването. В тях се очаква да бъдат чути показанията на представители на Държавния департамент.

„Това е просто шум. Днес и през седмицата ще чуем много шум“, заяви Помпео.

Очаква се през следващата седмица да свидетелства Курт Волкер, бивш специален пратеник в Украйна. Според Помпео в момента има по-важни дела за държавата от разследването.

Според него по време на изслушването не са били чути логични въпроси, като прессекретаря на Белия дом Стефани Гришам също го определи като скучно.

Срещу президента се води разследване за оказване натиск над украинското правителство за получаването на доказателства срещу фаворита за президентската номинация на Демократическата партия Джо Байдън.

Доналд Тръмп вече заяви, че не е гледал показанията.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.

Свързани новини

  • Тръмп: Нямам нужда от Украйна, за да победя

    Американският президент Доналд Тръмп обяви, че не се нуждае от помощта на Украйна, за да победи Джо Байдън в предстоящите президентски избори, съобщи ...
    15.11.2019
    1 639
    10
  • Тръмп: Не гледах и минута от изслушванията

    Президентът на САЩ Доналд Тръмп каза, че не е гледал и една минута от първите публични изслушвания по разследването за импийчмънт срещу него, предаде ...
    14.11.2019
    1 101
    1
  • Войната срещу Тръмп започна

    Приключи първият ден от публичните изслушвания в Камарата на представителите в САЩ по разследването за импийчмънт срещу президента Доналд Тръмп. Двама ...
    14.11.2019
    3 630
    8