Отидете към основна версия

4 234 31

Израел може да бомбардира Иран

  • израел-
  • иран-
  • бомбардира-
  • ядрени оръжия-
  • израел кац

Израел няма да допусне Иран да се сдобие с ядрени бомби

Снимка: БГНЕС/ EPA

Израел има готовност да бомбардира Иран, за да попречи на страната да се сдобие с ядрени оръжия. Това заяви израелският външен министър Израел Кац в интервю за италианския в. "Кориере дела сера".

"Дали бомбардирането на Иран е вариант, който се разглежда от Израел? Да, има такъв вариант. Няма да допуснем Иран да произвежда или да се сдобие от другаде с ядрени оръжия. Ако това е последният възможен начин да спрем това, ще действаме с военни средства", заявява Кац.

В интервюто израелският външен министър критикува европейските страни, че не подкрепят твърдата линия, която САЩ възприеха при управлението на президента Доналд Тръмп, който изтегли страната от иранското ядрено споразумение от 2015 година.

"Докато иранците се заблуждават, че имат подкрепата на Европа, ще е по-трудно да отстъпят", смята Кац. Израелският дипломат заяви на външнополитическа конференция в Рим, че е крайно време западните и арабските страни "да съставят коалиция, която да заплаши Иран и да му каже да спре ядрената си програма".

Поставете оценка:
Оценка 2 от 13 гласа.

Свързани новини