Отидете към основна версия

12 409 50

Тръмп заплаши севернокорейския диктатор

  • северна корея-
  • сащ-
  • доналд тръмп-
  • ким чен ун-
  • заплаха

Той ще загуби всичко, ако се държи агресивно, предупреди Тръмп

Снимка: БГНЕС/ EPA

Американският президент Доналд Тръмп заплаши севернокорейския диктатор Ким Чен Ун, че ако си позволи враждебни действия срещу САЩ, „ще загуби всичко”.

„Ким Чен Ун е твърде умен и има твърде много да губи, всъщност всичко, ако действа по враждебен начин. С него подписахме силно споразумение за денуклеаризация в Сингапур. Той не иска да съсипе специалните отношения, които има с мен, намесвайки се в президентските избори”, написа Тръмп в Туитър.

Американските служби подозират, че Пхенян може да се опита да се намеси в предстоящите президентски избори в САЩ през 2020 година. Тръмп заплаши Северна Корея, че ако го направи, ще загуби „всичко”. Тръмп за пореден път призова Пхенян да се откаже от ядрените си оръжия, защото това е желанието на всички – включително на НАТО, Китай, Русия и Япония.

Макар през последните месеци агресивната реторика между Пхенян и Вашингтон да утихна, то напрежението остава. Севернокорейски представител нарече Тръмп „изкуфял старец”, след като президентът на САЩ заплаши да предприеме военни действия срещу Пхенян.

Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 26 гласа.

Свързани новини