Отидете към основна версия

2 148 24

Мадуро иска пряк диалог със САЩ

  • николас мадуро-
  • венецуела-
  • сащ-
  • преговори-
  • доналд тръмп

Венецуелският президент даде първото си интервю за американска медия от февруари 2019 година насам

Снимка: ЕРА/БГНЕС

Президентът на Венецуела Николас Мадуро е готов за диалог със САЩ. „Ако има уважение между правителствата, независимо от това колко велики са Щатите, то бъдете сигурни, че ще може да създадем нов тип отношения… Отношения на уважение и диалог водят до печеливша ситуация. От отношение на конфронтация губят всички. Това е формулата“, заяви президентът Мадуро в интервю за The Washington Post. Това е първото такова за американска медия от февруари 2019 г. насам.

Мадуро заяви още, че е дошло време за директни преговори, за да се сложи край на политическата криза в страната. Също така венецуелският лидер не изключи провеждането на значителни реформи в случай, че Вашингтон директно говори с него.

Пред The Washington Post Мадуро заявява, че е правил многократни опити да влезе в пряк диалог с президента на САЩ Доналд Тръмп. Той смята, че съветниците и членовете на американската администрация пречат на Тръмп да вземе правилните решения относно Венецуела. „Мисля, че Майк Помпео претърпя крах във Венецуела и прехвърли отговорността върху Тръмп по отношение политиката към нашата страна… Смятам, че Помпео живее в илюзорен свят. Тръмп имаше ужасни съветници относно Венецуела“, пояснява Мадуро пред The Washington Post.

Мадуро, както и преди, е готов да седне на масата за преговори с лидерите на венецуелската опозиция Хуан Гуайдо, но дава да се разбере, че не планира да напуска президентския пост.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.

Свързани новини

  • Лавров отхвърли провокации на САЩ

    Руският външен министър обяви недоволство от политиката на САЩ във Венецуела, съобщи ТАСС. Дипломатът е на посещение в Мексико. Правителството на Р ...
    07.02.2020
    3 328
    14
  • Мадуро: Разкрихме нов опит за преврат

    Венецуелският президент Николас Мадуро заяви, че властите са разкрили нов заговор за свалянето му от власт, предаде ДПА. Според Мадуро планът е има ...
    16.12.2019
    1 923
    9