Last news in Fakti

19 Януари, 2020 11:07 2 135 24

Мадуро иска пряк диалог със САЩ

  • николас мадуро-
  • венецуела-
  • сащ-
  • преговори-
  • доналд тръмп

Венецуелският президент даде първото си интервю за американска медия от февруари 2019 година насам

Мадуро иска пряк диалог със САЩ - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Президентът на Венецуела Николас Мадуро е готов за диалог със САЩ. „Ако има уважение между правителствата, независимо от това колко велики са Щатите, то бъдете сигурни, че ще може да създадем нов тип отношения… Отношения на уважение и диалог водят до печеливша ситуация. От отношение на конфронтация губят всички. Това е формулата“, заяви президентът Мадуро в интервю за The Washington Post. Това е първото такова за американска медия от февруари 2019 г. насам.

Мадуро заяви още, че е дошло време за директни преговори, за да се сложи край на политическата криза в страната. Също така венецуелският лидер не изключи провеждането на значителни реформи в случай, че Вашингтон директно говори с него.

Пред The Washington Post Мадуро заявява, че е правил многократни опити да влезе в пряк диалог с президента на САЩ Доналд Тръмп. Той смята, че съветниците и членовете на американската администрация пречат на Тръмп да вземе правилните решения относно Венецуела. „Мисля, че Майк Помпео претърпя крах във Венецуела и прехвърли отговорността върху Тръмп по отношение политиката към нашата страна… Смятам, че Помпео живее в илюзорен свят. Тръмп имаше ужасни съветници относно Венецуела“, пояснява Мадуро пред The Washington Post.

Мадуро, както и преди, е готов да седне на масата за преговори с лидерите на венецуелската опозиция Хуан Гуайдо, но дава да се разбере, че не планира да напуска президентския пост.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 къде ще ходи

    16 12 Отговор
    Я ,и Мадур(к)о свали гащичките !
  • 2 ФАКТИ

    19 11 Отговор
    Няма как - емигриралите граждани на Венецуела до края на 2019 г. са повече от 4 (четири) милиона по официални данни и почти 7 (седем !!!) милиона по данни на различни неправителствени организации ,годишната инфлация (2019 г,) е 8 000 000 (осем милиона !!!) процента , а средният месечен доход е под 10 (десет !!!) долара ,с които не можеш да си купиш буквално нищо (магазините са тотално празни ,здравеопазването е в абсолютен колапс ,а в богатата на петрол Венецуела - има режим на горивата ???!!!) - до там води латино-социализма и дружбата с РФ ,Куба и Сев. Корея .

    Коментиран от #3, #18, #19

  • 3 Rado

    17 14 Отговор

    До коментар #2 от "ФАКТИ":

    Питай някой русофил живеещ в България и ще те убеди, че там живеят по добре защото те са с Русия, а ние сме по зле защото сме със САЩ.

    Коментиран от #8

  • 4 нефта на Венецуела не е американски

    14 11 Отговор
    сащ разбират разговор само по Ирански.После как мигат само на парцали в ъгъла.

    Коментиран от #6

  • 5 оня с коня

    12 9 Отговор
    Мадуро винаги може/и го прави интензивно/ да говори Пряко с Русия в качеството си на "Президент".Това обаче е НЕВЪЗМОЖНО да стане със САЩ , Европа и Голяма част от страни в Лат. Америка защото Те СА ПРИЕЛИ ГУАЙДО за такъв,т.е. Мадуро е обикновен гражданин който следва да бъде съден за Престъпления против Венецуелския народ.Ясно е че Мадуро осъзнава че е ОБРЕЧЕН,но това не го бълка да пробва всякакви отчаяни Опити за Договорка със САЩ защото вижда ,че Русия НЕ Е В СЪСТОЯНИЕ да му помогне нито Финансово,нито Политически.Въпросът КОЯ ДЪРЖАВА ще му предложи Политическо убежище ,когато хукне да бяга МНОГО СКОРО и дали изобщо ще намери такава,защото този Акт неминуемо ще Активизира жестоки САНКЦИИ срещу нея и Искане за Предаването му на Правосъдието.
  • 6 така е

    15 4 Отговор

    До коментар #4 от "нефта на Венецуела не е американски":

    Не е - и нефта и златото и валутният резерв на Венецуела вече са руски (и чат-пат кубински).

    Коментиран от #7

  • 7 Въъъй

    10 9 Отговор

    До коментар #6 от "така е":

    Мъдю се хвана за ташаците Видя че Монготатарите ще го измамят и завъртя палачинката
  • 8 Borislav Popov

    12 10 Отговор

    До коментар #3 от "Rado":

    Да бееее и ще каже, че може да са бедни но затова пък били горди и свободни защото не са се огънали уж под американците. А за това, че са се огънали под руснаците и именно заради това сега са на този хал, каскетоида, разбира се ще премълчи.
  • 9 краварите на гола кукичка кълват

    7 7 Отговор
    Да бе , готов е на същия пряк диалог като с Ким водородния ! И там перчема ходи видя и победи !! Ха ха ха !
  • 10 Бесен язовец

    11 6 Отговор
    Мадуро да си ходи при Путьо.
  • 11 за сороснята един гол шаран

    8 10 Отговор
    Па същото беше и с Куба дето уж оправиха нещата и кубинците клекнали !!
    Бе кой на кого клекна - краварите във война с половината свят . Чудят се в момента как да оправят нещата.

    Коментиран от #13

  • 12 вързаха им тенекия от всякъде

    8 6 Отговор
    То и талибаните с мирен договор с краварите - да се изнасят до последния войник !
    Ха ха ха !
  • 13 нека ти го обясня простичко

    8 5 Отговор

    До коментар #11 от "за сороснята един гол шаран":

    Значи - Куба е остров и трудно се бяга от нея ,а Венецуела (,която през 2017 г. е била с население от+- 32 000 000 милиона ,в момента е с +- 25 000 000 и ако продължава същата тенденция - до три години в Каракас ще останат само Мадуро и военните ,които го подкрепят ) се намира в централна (латинска) Америка и дори да затворят границите - спецификата на терена позволява лесно бягство - понял ?!

    Коментиран от #14

  • 14 пиранята

    7 8 Отговор

    До коментар #13 от "нека ти го обясня простичко":

    А от България колко избягаха ? Близо три милиона ???
    Още един милион под управлението на Баце до края на мандата и ще останем с 50% процента от населението !!!

    Коментиран от #15, #17, #22

  • 15 лесно е

    8 5 Отговор

    До коментар #14 от "пиранята":

    Ами - имаш нет - провери ,основната мигрантска вълна от България е през 90-те и началото на 21 век (когато управляваха социалистите на два пъти ,после Костов ,после Симеончо и после Симеончо ,БСП и ДПС) - има статистика и е лесно. ПП. Да не забравяме ,че при Виденов инфлацията беше горе-долу Венецуелска ама взимахме три пъти по малко от тях (месечно - по около три долата).
  • 16 Тролей №6

    16 7 Отговор
    Българските комунисти, русофили и атакисти са лекинко заболели хора, които си мислят, че все още са на власт както бяха от 1945 г до 1988 г и което е още по-лошо, заради заболявянията си те даже и го внушават в интернет пространството! Те не са на власт от 1989 година и никога няма да бъдат повече! Нещо повече, даже вече биват преследвани от прокуратурата за държавна измяна и шпионаж в полза на Русия и скоро ще бъдат забранени с закон като партии. Месец по-късно ще хванат горите и планините с пушки кремъклийки в ръце, но едва ли ще издържат на студа повече от седмица преди да бъдат избити и избесени по площадите на градовете от гражданите на България.
  • 17 Borislav Popov

    12 7 Отговор

    До коментар #14 от "пиранята":

    Да, бягат от България, но ние нямаме като Венецула нито нефт нито газ, нито другите им прлезни изкопаеми, тоест не сме такава богата страна. Но пак сме си по добре от разградния двор на Мъдуро и къмпани ! Нали уж вече стана 20 години, Венецуела върви рамо до рамо с великата Русия и с великия Путин, защо тогава там е такава бедност, защо е тази чудовищна ифлация ?? Американците пак виновни нали, Трамп и Обама ?? Е гахти и всесилните американци, даже великия Путен и великата Русия не могат да им се опрат и да прекратят хаоса в уж братската им Венецуела. А ако сериозно, пука им на руснаците, те своята си кочина не могат да оправят, та тръгнали на други да помагат. Най много да помогнат на Мъдуро като му продадат някой друг изтребител или танк и да го научат как се перат едни пари от едни откраднати народни богатства.
  • 18 ЦРУ

    8 5 Отговор

    До коментар #2 от "ФАКТИ":

    Какво искат бееее….СУПЕР са си / 10 $ заплата / ????….А ако им пратин Жан В. + икономическият " ГЕНИЙ ".Румбата Гечев да ги оправят ……..И ЩЕ СЕ ОЗЪБЯТ ...със заплати от 6 $ ..и пенсий 3 $..../ както ние 96 год. при у-нието на БСП !
  • 19 когато фактите говорят

    9 5 Отговор

    До коментар #2 от "ФАКТИ":

    Виждам Колега ,че някой ви е сложил минус ?! А Вие само цитирате общодостъпни факти ,но копейковците мразят най много на този свят истината и фактите ,така че не се учудвам. Успех !
  • 20 ПЕНКО

    9 8 Отговор
    САМО СЕ ОПИТВА ДА ВЪРНЕ НА ВЕНЕЦУЕЛСКИЯ НАРОД -ОБРАНИТЕ ОТ САЩ 8 МИЛИАРДА ЕКВИВАЛЕНТИ В ЕВРЕЙСКАТА АМЕРИКАНСКА БАНКОВА СИСТЕМА -ПО ЗАПОВЕД НА ГНУСНОТО ПРАВИТЕЛСТВО НА САЩ !!!!!!!!!!!!!!!!

    Коментиран от #21

  • 21 Чичо Доктор

    8 4 Отговор

    До коментар #20 от "ПЕНКО":

    А ти днеска взе ли си хапчето???
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 политсекундант

    6 0 Отговор
    Като посредник трябва да бъде използван
    Себастиан Курц. Така ще видим историческа среща между Курчо и Мадурчо.

    Коментиран от #24

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.