Отидете към основна версия

2 723 11

Помпео прекрати интервю след въпрос за Украйна

  • майк помпео-
  • сащ-
  • украйна-
  • интервю

Дипломатът е използвал нецензурни изрази

Снимка: БГНЕС/ EPA

Американският държавен секретар Майк Помпео рязко прекрати интервю за NPR, след като му бяха зададени въпроси за Украйна. Той е запитал репортер дали американците се интересуват от Украйна и може ли журналистът да намери страната на картата.

След като репортерът го е направил, на интервюто е сложен край. Също така е използвал нецензурни изрази. От Държавния департамент не са коментирали. По-рано стана ясно, че Помпео ще е на посещение в Киев между 30 януари и 1 февруари, предаде News.bg.

Администрацията на президента Доналд Тръмп бе разтърсена от скандала с изтеклите доказателства за натиск над Украйна. Твърди се също така, че отстраненията бивш посланик на САЩ в Украйна Мари Йованович е била следена незаконно.

Самият Помпео твърдеше, че не знае нищо по случая. Според разкрито ново видео, Тръмп настоява Йованович да бъде отстранена, а на срещата присъства бизнесменът Лев Парнас. Досега Тръмп твърдеше, че не познава Парнас. Срещу Тръмп тече процедура по импийчмънт. Помпео трябва да бъде основен свидетел.

Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 8 гласа.

Свързани новини