Отидете към основна версия

6 178 176

САЩ: Русия и Китай се опитват да прекроят световния ред

  • марк еспър-
  • русия-
  • китай

По думите на Еспър, Русия използва хибридни тактики за водене на война

Снимка: EPA

Американският министър на отбраната Марк Еспър заяви, че Русия и Китай се опитват да прекроят световния ред, като нарушават суверенитета на съседни държави, съобщиха информационните агенции.

По думите на Еспър, Русия използва хибридни тактики за водене на война, с цел да разшири регионалното си влияние, а освен това провежда и кибероперации.

"И руското нахлуване в Грузия, и анексията на Крим, и нарушаването на Договора за ракетите със среден обсег - тъй като Русия продължаваше за увеличава запасите си от стратегически оръжия, показва, че тя не желае да бъде отговорен участник в международната общност," подчерта Еспър.

Министърът посочи, че Китай от своя страна краде интелектуална собственост и се опитва да контролира икономическите решения и на други страни и въпросите на сигурността, използвайки инициативата "Един пояс - един път".

Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 31 гласа.

Свързани новини

  • Китай: САЩ са най-големият шпионин

    САЩ са най-големия шпионин в киберпространството. Това заяви говорителят на китайското външно министерство Ген Шуан, цитиран от ТАСС. Той коментира ...
    17.02.2020
    1 914
    25
  • Помпео: Удръжте на натиска на Китай

    Държвният секретар на САЩ Майк Помпео призова губернаторите на американските щати да устоят на натиска на Китай, съобщи FOX News. Експерти смятат, ...
    09.02.2020
    3 246
    10