Отидете към основна версия

8 262 62

САЩ предупредиха Русия - Февруари 2020

  • сащ-
  • майк помпео-
  • русия

Майк Помпео иска демократични избори

Снимка: БГНЕС/EPA

САЩ ще предприемат действия при вариант, в който Русия се опита да повлияе на изборите в страната. Това заяви американският държавен секретар Майк Помпео, цитиран от FOX News.

Държавният секретар заяви, че подобни опити не са уникални за САЩ. Припомниха се подобни действия в страни като Зимбабве и Беларус.

„Подобни опити са абсолютно неприемливи. Ако Русия или други страни опитат нещо такова, ние ще предприемем ответни действия“, заяви Помпео.

Той не уточни какво може да реши САЩ. В същото време повтори, че страната не смята да си сътрудничи с иранското правителство.

В Иран се състояха избори през миналата седмица. Там консерваторите победиха. В същото време беше регистрирана рекордно ниска изборна активност.

Представители на САЩ обявиха, че страната е предприела всичко, за да осигури изборите.

Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 23 гласа.

Свързани новини

  • Словакия не иска бариери за Русия

    Словакия се обяви против установяването на бариери за диалога с Русия, съобщи ТАСС. Това беше обявено от словашкия премиер Петер Пелегрини. Премиер ...
    26.02.2020
    3 539
    5
  • Тръмп: Разузнаването не ми е казвало нищо за Русия

    Американският президент Доналд Тръмп обяви, че разузнаването на страната не му е предоставяло информация за руски опити за намеса в изборите, съобщи F ...
    25.02.2020
    1 725
    6
  • Русия иска диалог със САЩ

    Русия е отворена за диалог с цел да бъдат разработени договорености със САЩ за взаимодействие в киберпространството. Това заявява в интервю за руския ...
    25.02.2020
    2 404
    10